Antena Meniu Search
x

Video Cum poate bloca Turcia aderarea Finlandei la NATO. Nordicii votează duminică înaintarea unei cereri de aderare

Prietenia dintre Putin şi Erdogan poate schimba faţa războiului din Ucraina şi situaţia geopolitică globală. Turcia se rupe de poziţia comună a NATO şi ar putea să blocheze propunerea de aderare la Alianţă a Finlandei şi Suediei. Motivul, politica migraţionistă a ţărilor nordice ar duce la o concentrare de grupări teroriste în zonă

de Redactia Observator

la 14.05.2022, 19:54

Vezi și

Parlamentarii finlandezi vor vota mâine înaintarea unei cereri de aderare către NATO într-o sesiune specială, iar Suedia ar putea lua o măsură similară în zilele următoare. Doar că nu toată lumea e încântată de asta.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: Din nefericire ţările scandinave sunt un fel de pensiuni pentru organizaţii teroriste. La acest moment este imposibil pentru noi să avem o opinie pozitivă.

Problema e că noii membri au nevoie de voturile tuturor celor 30 de state deja în NATO.

Pekka Haavisto, Ministru de Externe al Finlandei; Cred că avem nevoie de mai multă răbdare în acest tip de procese. Nu este ceva ce se poate întâmpla într-o singură zi.

Pe acelaşi subiect

Kremlinul a suspendat deja livrarea de energie electrică în Finlanda. Parlamentarul rus Aleksey Zhuravlyov a avertizat chiar că în zece secunde pot trimite rachete nucleare în Finlanda şi în 200 de secunde în Marea Britanie prin sistemul Satan-2. Într-o convorbire telefonică de azi, Putin i-a spus omologului său finlandez, Sauli Niinisto, că face o greşeală dacă se alătură NATO, dar a dat asigurări că acum nu există vreun pericol pentru ţara sa.

Turcia ar putea juca un rol decisiv nu doar în privinţa extinderii NATO, ci şi în soluţionarea crizei de la oţelăria Azovstal. Diplomaţii de la Ankara sunt mediatori în încercarea de a crea culoare pentru evacuarea răniţilor.

Volodimir Zelenski, preşedintele UcraineiSunt negocieri foarte dificile în următoarea etapă a misiunii de evacuare, încercăm acum evacuarea răniţilor grav, a medicilor. Am implicat deja în discuţii pe toţi cei care pot fi cei mai influenţi mediatori.

Rolul Turciei în extinderea NATO

Rudele militarilor din batalionul Azov au cerut azi preşedintelui chinez Xi Jinping să se folosească de influenţa sa pentru a convinge Rusia să accepte evacuările.

Primarul oraşului Harkov spune că ruşii au fost respinşi din oraş. Ambele părţi se regrupează pentru luptele din Donbas. Şeful serviciilor secrete militare ucrainene este optimist şi spune că războiul se va încheia în cel mult un an cu recuperarea teritoriilor cucerite de ruşi.

Kyrylo Budanov, şef servicii secrete militare Ucrainene: Războiul va atinge un punct de cotitură în luna august. Va duce la o schimbare de conducere în Federaţia Rusă. Putem confirma că Putin este într-o formă psihologică şi fizică foarte proastă. Este foarte bolnav.

Armata ucraineană spune că peste 27 de mii de soldaţi ruşi au fost ucişi în cele 80 de zile de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cum poate bloca Turcia aderarea Finlandei la NATO. Nordicii votează duminică înaintarea unei cereri de aderare