Antena Meniu Search
x

Cursa spațială dintre bogații lumii se intensifică. Elon Musk îl ironizează pe Jeff Bezos: "Nu poţi s-o ridici (pe orbită). Lol"

Cursa spațială dintre cei mai bogați oameni din lume se intensifică, după ce fondatorul SpaceX, Elon Musk, a ironizat încercarea lui Jeff Bezos de a contesta un contract major acordat de NASA. Cei doi miliardari, care au încercat să lanseze rachete cu rază lungă de acțiune, concurau pentru un contract pentru construirea unei nave spațiale care să trimită astronauții pe Lună, în 2024. Musk a câștigat. Bezos nu a fost încântat.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 09:29

Elon Musk vizitează locul undeva va fi construită fabrica Tesla, lângă Berlin
Elon Musk vizitează locul undeva va fi construită fabrica Tesla, lângă Berlin - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Copmpania Blue Origin, deţinută de Jeff Bezos, a depus luni o contestaţie la Government Accountability Office, în care a acuzat NASA că a modificat criteriile de eligibilitate pentru ofertanţi în ultimul moment, scrie Reuters.

Musk, fondatorul SpaceX - compania care a câștigat contractul, a respins aceste acuzații și l-a ironizat pe rivalul său: cu un tweet care spunea: „Nu poţi s-o ridici (pe orbită). Lol". Miliardarul nu a elaborat mesajul, dar a publicat pe Twitter o captură de ecran cu cu un articol din 2019, care prezenta modulul de alunizare al Blue Origin.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Musk, câștigătorul contractului oferit de NASA

Pe acelaşi subiect

SpaceX, compania spaţială a lui Elon Musk, a câştigat un contract de aproape 3 miliarde de dolari pentru construcţia viitorului modul lunar cu echipaj uman al NASA, învingând Blue Origin, a lui Jeff Bezos, şi Dynetics, divizie a companiei Leidos, transmite CNBC.

NASA a acordat anul trecut celor trei echipe contracte de 967 milioane de dolari şi contracte pe 10 luni, pentru a începe lucrul la conceptele de aselenizare, în cadrul programului său Human Landing Systems sau HLS.

SpaceX a primit cea mai mică sumă dintre cele trei companii, 135 de milioane de dolari. Dynetics a primit 253 milioane dolari, iar Blue Origin a câştigat 579 milioane dolari.

NASA era de aşteptat să aleagă două dintre cele trei echipe, iar decizia de a selecta doar SpaceX a venit ca o surpriză.

Pentru programul HLS, compania lui Musk a oferit o variantă a rachetei sale Starship, prototipuri pe care SpaceX le-a testat la instalaţia sa de dezvoltare din Boca Chica, Texas.

Compania a efectuat mai multe zboruri de testare de succes ale Starship, dar încercările de aterizare după ultimele patru zboruri la mare altitudine s-au încheiat cu o varietate de explozii.

NASA a spus că astronauţii săi vor folosi Starship pentru a se transfera de pe nava spaţială Orion a agenţiei, atunci când capsula ajunge pe orbita lunară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cursa spațială dintre bogații lumii se intensifică. Elon Musk îl ironizează pe Jeff Bezos: "Nu poţi s-o ridici (pe orbită). Lol"