Antena Meniu Search
x

”De când vă așteptăm. Veniți la masă!” Cum îi întâmpină sătenii pe soldații ucraineni care le-au eliberat satul de ruși. VIDEO

Localnicii dintr-un sat din regiunea Cernihiv, la est de Kiev, au fost filmați cum reacționează cu bucurie când soldații ucraineni au recucerit localitatea de la forțele ruse. Oamenii încearcă să împartă fructe și mâncare soldaților care trec în coloană pe uliță.
Război Rusia - Ucraina, ziua 37 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 17:35

Vezi și

Sătenii din Nova Basan, un sat situat în regiunea Cernihiv, la est de Kiev, au întâmpinat cu fructe și mâncare armata ucraineană care continuă să recucerească teritorii aflate anterior sub controlul ruşilor timp de câteva săptămâni. În imaginile difuzate pe rețelele de socializare locuitorii sunt filmați mulțumind soldaților care trec în coloană pe ulița satului, în spatele unui tanc. 

De când vă așteptăm. Luați de aici!” le transmite o femeie cu mere în brațe. ”Mulțumim, lupta aici nu e gata” îi răspunde un bărbat. ”Veniți la masă!”, în cheamă un alt localnic din poarta curții. ”Ne întorcem mai târziu!” îi răspunde un soldat. 

Ucraina: Rusia îşi retrage unele trupe din regiunile Kiev şi Cernihiv

Rusia îşi retrage unele din forţele aflate în regiunea capitalei Kiev şi a oraşului Cernihiv, situat la circa 130 de kilometri nord-est de capitală, au declarat vineri guvernatorii ucraineni ai celor regiuni, în timp ce un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski susţine că trupele ucrainene le forţează pe cele ruse să dea înapoi la nord-est şi nord-vest de Kiev, transmite Reuters, citat de Agerpres

Pe acelaşi subiect

''Observăm deplasări compacte de coloane de vehicule (militare ruse) de diferite dimensiuni'', unele îndreptându-se către Belarus, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Kiev, Oleksandr Pavliuk. De asemenea, adaugă acesta, trupele ruse au părăsit satul Gostomel, unde se află un aerodrom militar ocupat de armata rusă după lupte grele, dar îşi stabilesc poziţii defensive în zona localităţii Bucea, o suburbie a Kievului.

Şi guvernatorul regiunii Cernihiv, Viaceslav Ceaus, a transmis într-un mesaj video că unele dintre trupele ruse s-au retras din această regiune aflată la graniţa cu Belarus, precizând însă că încă nu se poate vorbi despre o retragere completă.

Rusia declarase de altfel după negocierile cu Ucraina desfăşurate marţi la Istanbul că-şi va diminua operaţiunile militare în cele două regiuni. Însă oficiali ucraineni şi NATO consideră că este vorba mai degrabă despre o regrupare a trupelor ruse pentru concentrarea ulterioară a ofensivei în Donbas, zona estului separatist pro-rus al Ucrainei, mai ales că Moscova însăşi a comunicat că se va axa pe alte zone esenţiale şi pe ''eliberarea'' completă a Donbasului.

Potrivit consilierului prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, în apropierea Kievului continuă luptele, iar forţele ucrainene le împing în retragere pe cele ruse în părţile de nord-est şi nord-vest ale oraşului. Acesta mai spune că forţele ruse încearcă să încercuiască oraşul Cernihiv, deşi guvernatorul regiunii omonime a confirmat o retragere parţială a acestora.

La rândul său, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că se dau lupte grele la nord şi est de oraş. ''Riscul de a muri (în Kiev) este destul de ridicat, de aceea sfatul meu pentru oricine doreşte să se întoarcă este: Vă rog, mai aşteptaţi puţin!'', i-a îndemnat edilul pe localnicii care au părăsit capitala.

Mai mult de jumătate din cei circa trei milioane de locuitori ai Kievul au plecat din oraş după declanşarea invaziei ruse pe 24 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » ”De când vă așteptăm. Veniți la masă!” Cum îi întâmpină sătenii pe soldații ucraineni care le-au eliberat satul de ruși. VIDEO