Antena Meniu Search
x

Video "Doamne, nu se mai termină odată!" Tată și fiică, prinși de noul cutremur din Turcia în casa abandonată. Veniseră să își ia câteva lucruri când pereții s-au prăbușit

Dramă fără sfârşit în Turcia. Ţara a fost zguduită azi de un nou cutremur, cu magnitudinea de 5,6, în regiunile deja afectate de valul de seisme de pe 6 februarie. Zeci de clădiri s-au prăbuşit, un om a murit şi peste o sută au fost răniţi. Localnicii sunt disperaţi şi dorm sub cerul liber de teamă ca un nou seism puternic i-ar putea prinde în case. 

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 19:44

Vezi și

Pământul a început să se mişte violent imediat după prânz. Înspăimântaţi, localnicii au alergat departe de clădiri. În urma lor, construcţiile deja afectate de seismele din ultimele trei săptămâni, au început să cadă una câte una, într-un nor de praf care putea fi observat de la kilometri distanţă.

Coșmar fără sfârșit

Seismul, cu magnitudinea de 5,6 a avut epicentrul la Yeşilyurt, în provincia Malatya, la o adâncime de doar 5 kilometri. Cutremurul s-a simţit puternic, în ciuda intensităţii mici.

Gazi Demirel, cântăreţ turc: Toată lumea s-a speriat, au fugit afară din containere, plângeau, au zis: Doamne, nu se mai termină odată!

Pe acelaşi subiect

Locuitorii sunt disperaţi. De pe 6 februarie, când i-a lovit primul val de seisme, trăiesc un coşmar ce pare fără de sfârşit. Cei mai mulţi dorm sub cerul liber. Nu îndrăznesc să intre în case din cauză că acestea s-ar putea prăbuşi peste ei. Este ceea ce au păţit azi un tată şi fiica lui. Pentru prima dată în ultimele 3 săptămâni, ei s-au întors acasă să recupereze nişte lucruri. Cutremurul i-a prins înăuntru iar pereţii au cedat. Din fericire, au fost salvaţi.

Celebrul artist Gazi Demirel, de origine din provincia Hatay, unde au căzut cele mai multe clădiri, s-a întors azi în cartierul în care a copilărit.

Gazi Demirel, cântăreţ turc: A fost un dezastru, cum a zis băiatul meu, Parcă e sfârşitul lumii aici în Hatay. Parcă e un oraş fără viaţă. Uitaţi, aici era o clădire unde stăteau şi rudele noastre, aici la fel, uitaţi şi aici. Eu pe strada asta aveam casa părintească. Eu aici am copilărit. Acum, cu cutremurul acesta am pierdut şi amintirile copilăriei, am pierdut prietenii, oamenii mei dragi. Lumea nu ştie unde încotro să o ia, e în panică, şoc. Uitaţi în ce hal suntem! Ce nu e prăbuşit complet, nimeni nu are voie să se apropie pentru că o să se fărâme.

Peste 170.000 de clădiri au fost fie grav avariate, fie s-au prăbuşit şi trebuie demolate urgent. 200 de suspecţi au fost arestaţi deja, printre ei arhitecţi, dezvoltatori şi ingineri. Recep Erdogan şi-a cerut azi iertare de la turci, însă nu pentru că de multe ori regulile de siguranţă în construcţie au fost încălcate cu complicitatea statului, ci pentru că echipele de salvatori au intervenit cu greutate în zonele afectate.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: Din păcate, în primele zile, nu am putut organiza operaţiunile de căutare aşa cum ne-am fi dorit din cauza efectelor seismelor, a condiţiilor meteo nefavorabile şi a instabilităţii clădirilor afectate. Vă cer iertare pentru asta!

Peste 44.000 de oameni au murit în urma cutremurelor din ultimele săptămâni. Galeriile celor mai iubite echipe de fotbal din Turcia, Fenerbahce şi Beşiktaş, au fost protagonistele unui moment emoţionat. Suporterii au întrerupt meciurile din campionat pentru a arunca jucării de pluş pe teren în memoria copiilor care au murit. Fotbalistul român, Alexandru Maxim, recent transferat la Beşiktaş, a privit cu lacrimi în ochi momentul. 

Cele două galerii, cele mai mari din ţară, au cerut demisia preşedintelui şi guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Doamne, nu se mai termină odată!" Tată și fiică, prinși de noul cutremur din Turcia în casa abandonată. Veniseră să își ia câteva lucruri când pereții s-au prăbușit