Antena Meniu Search
x

Galerie foto A plouat cu mii de jucării de pluș pentru copiii afectați de cutremurul din Turcia. Gest emoționant în timpul partidei dintre Besiktas și Antalyaspor

Emoție, lacrimi și solidaritate. Meciul Besiktas și Antalyaspor a fost întrerupt după 4 minute și 17 secunde, când fanii au aruncat mii de jucării de pluș pentru copiii afectați de cutremurul din Turcia.

de Monica Palade

la 27.02.2023, 17:25

Meciul din Super Lig, care s-a încheiat 0-0, a fost oprit pentru a le permite fanilor să arunce darurile pe teren.

„Fanii noștri au aruncat eșarfe, berete și jucării de pluș pentru a fi oferite cadou copiilor din regiunea cutremurului, pentru a-i înveseli”, a spus clubul Besiktas într-un comunicat, potrivit Reuters.

Emoție și solidaritate 

Numărul morților din cutremurele din Turcia și Siria a depășit 50.000. Și fotbalistul Christian Atsu s-a numărat printre victime, fiind găsit mort pe 18 februarie sub clădirea în care locuia în sudul Turciei.

Un banner afișat între timp chiar de către fani dezvăluie motivul acestui gest extraordinar: este o comemorare a tuturor copiilor care și-au pierdut viața în cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria la începutul lunii februarie. În acel moment, întregul stadion, inclusiv jucătorii rămași pe teren, au aplaudat inițiativa fanilor.

După o suspendare de 5 minute care a permis strângerea tuturor jucăriilor de pluș, meciul s-a reluat. În plus, toate tricourile purtate de jucători la acest meci au fost scoase la licitație, iar banii obținuți vor fi donați în întregime pentru a-i ajuta pe supraviețuitorii numeroșilor turci strămutați în urma tragicului cutremur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » A plouat cu mii de jucării de pluș pentru copiii afectați de cutremurul din Turcia. Gest emoționant în timpul partidei dintre Besiktas și Antalyaspor