Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cutremur de 5,2 în Turcia, la 3 săptămâni de la dezastrul soldat cu 50.000 de morți. O persoană a murit, alte 69 au fost rănite

Turcia este lovită de un nou cutremur. Un seism de 5,2 a zguduit țara, luni, la trei săptămâni după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină. Cel puţin o persoană a murit, iar alte 69 au fost rănite după prăbuşirea mai multor imobile, luni, în provincia turcă Malatya (sud-est), lovită de o nouă replică seismică, a anunţat agenţia publică pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), motează Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.02.2023 , 16:33

Yunus Sezer, şeful Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că echipele de căutare şi salvare au fost desfăşurate în zona a cinci clădiri. Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat o magnitudine de 5,2, revizuită în scădere de la 5,5. EMSC a indicat că seismul a avut loc la o adâncime de 5 km. AFAD a anunţat că replica a avut o magnitudine de 5,6.

Potrivit relatărilor din media, două persoane s-ar afla în continuare sub dărâmăturile uneia dintre clădirile prăbuşite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

"S-au prăbuşit clădiri, iar echipele noastre de căutare şi salvare au fost trimise de urgenţă", a indicat anterior pe Twitter AFAD.

Pe acelaşi subiect

Primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentrul seismului, a relatat la postul de televiziune Habertürk despre clădiri distruse şi operaţiuni în curs de desfăşurare pentru căutarea unor eventuale victime. Replica s-a produs la ora locală 12:04 (9:04 GMT), potrivit AFAD.

Primele detalii legate de acest cutremur

Un seism cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni în estul Turciei, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), transmite Reuters, citat de Agerpres. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 5 km, potrivit EMSC care a anunţat iniţial o adâncime de 10 km. De asemenea, EMSC a revizuit în scădere magnitudinea cutremului, de la 5,5 grade.

Turcia a arestat 184 de persoane suspectate de responsabilitate pentru prăbuşirea clădirilor în cutremurele din această lună, iar anchetele se extind, a declarat sâmbătă un ministru turc, aminteşte Reuters. Seismul de luni s-a produs la trei săptămâni după cutremurul devastator produs în sudul Turciei şi soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină.

Cutremurul devastator produs la 6 februarie a fost urmat de peste 9.000 de replici şi a distrus sau afectat puternic peste 173.000 de clădiri, lăsând peste 2 milioane de oameni fără adăpost, conform datelor autorităţilor turce.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Cutremur de 5,2 în Turcia, la 3 săptămâni de la dezastrul soldat cu 50.000 de morți. O persoană a murit, alte 69 au fost rănite