Antena Meniu Search
x

Fanii lui Fenerbahce și Beşiktaş cer demisia guvernului turc după cutremurul devastator. Zeci de mii de jucării aruncate pe stadion pentru copii

Suporterii echipei de fotbal Beşiktaş au lansat duminică seară, la Istanbul, un apel rar la demisia guvernului, alăturându-se celor ai clubului Fenerbahce, la aproape trei săptămâni după cutremurul devastator din sud-estul Turciei, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 11:17

Suporterii echipei Beşiktaş au cerut demisia lui Erdogan, la 3 săptămâni de la cutremurul devastator. Fanii au aruncat pe teren jucării pentru copiii afectați de seism
Suporterii echipei Beşiktaş au cerut demisia lui Erdogan, la 3 săptămâni de la cutremurul devastator. Fanii au aruncat pe teren jucării pentru copiii afectați de seism - Profimedia Images

"Guvern, demisie!", au scandat mii de suporteri ai echipei Beşiktaş pe stadionul Inonu în timpul meciului de ligă cu Antalyaspor. Ei au aruncat, de asemenea, pe gazon animale de pluş în omagiu copiilor victime ale cutremurului din 6 februarie, care a ucis peste 44.000 de oameni în Turcia.

În ajun, suporterii echipei Fenerbahce au scandat "Minciuni, înşelătorii, au trecut 20 de ani, demisia!" în timpul unui meci împotriva lui Konyaspor.

După seismul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, guvernul turc a fost puternic criticat de opoziţie şi mass-media independente pentru lipsa de reacţie în primele zile în zonele devastate. Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale şi legislative programate pentru 14 mai, popularitatea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, deja afectată de criza economică, este afectată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Suporterii Beşiktaş au aruncat jucării pe gazon pentru copiii afectați de cutremur

Încercând să reducă la tăcere criticile, guvernul a blocat temporar accesul la Twitter pe 8 februarie, iar Consiliul Superior al Radiodifuziunii din Turcia (RTUK) a sancţionat trei posturi de televiziune pentru criticarea guvernului.

"Cutremurul nu distruge doar locuinţele, ci şi imperiul fricii. Chiar dacă sunt interzise Twitter sau canalele TV (...), vocile găsesc o nişă şi se ridică. Aşa cum a fost cazul în tribunele Fenerbahce", a estimat sâmbătă, pe Twitter, jurnalistul Mustafa Hos. Suporterii echipei Besiktas sunt cunoscuţi ca fiind mai degrabă apropiaţi de opoziţie.

Apelurile publice la demisia autorităţilor sunt rare în Turcia după consolidarea puterii de către preşedintele Erdogan după tentativa de lovitură de stat împotriva sa în 2016.

"În timp ce ţara noastră luptă împotriva celui mai mare dezastru al secolului, a striga sloganuri de demisie în timpul meciului Fenerbahce-Konyaspor este iresponsabil şi lipsit de sens", a reacţionat pe Twitter Devlet Bahceli, liderul partidului Acţiunea Naţionalistă, partener de coaliţie al partidului AKP al preşedintelui Erdogan. Bahceli a cerut chiar cluburilor de fotbal să ia "măsuri urgente şi necesare" pentru a se asigura că meciurile se joacă fără suporteri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Fanii lui Fenerbahce și Beşiktaş cer demisia guvernului turc după cutremurul devastator. Zeci de mii de jucării aruncate pe stadion pentru copii