Antena Meniu Search
x

Doi britanici care făceau voluntariat pe frontul din Ucraina, dispăruți în Donețk. Mergeau în Soledar să ajute cetățenii

Doi cetățeni britanici au dispărut în regiunea de est Donețk a Ucrainei, a anunțat poliția ucraineană.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 09:26

Doi cetățeni britanici, dispăruți în Donețk. Mergeau în Soledar pentru a ajuta cetățenii ucraineni
Doi cetățeni britanici, dispăruți în Donețk. Mergeau în Soledar pentru a ajuta cetățenii ucraineni - CHRIS PARRY/FAMILY OF ANDREW BAGSHAW

Andrew Bagshaw, în vârstă de 48 de ani, și Christopher Parry, în vârstă 28 de ani, făceau voluntariat, a spus poliția, și au fost văzuți ultima dată vineri îndreptându-se spre orașul Soledar, unde luptele au fost intense în ultima perioadă. De atunci, nimeni nu a mai dat de ei, relatează BBC.

Christopher, din Truro în Cornwall, a călătorit în Ucraina pentru a face o activitate umanitară și, cel mai recent, a ajutat oamenii să evacueze Bahmut, în regiunea de est Donbas. Într-un interviu oferit anul trecut de Crăciun, el a descris că are „o dorință de a ajuta, deoarece oamenii de aici sunt atât de drăguți”.

Bărbații se ocupau cu voluntariat în orașele afectate de război

El a vorbit despre bombardamentul „continuu” în timp ce a petrecut timp lângă linia frontului, precum și a văzut o dronă „la aproximativ 10 metri de fața mea”. Christopher a scris pe pagina sa de crowdfunding online despre strângerea de fonduri pentru reparerea mașinilor, combustibil și echipamente pentru a ajuta la evacuarea civililor. 

Pe acelaşi subiect

Părinții lui Andrew Bagshawau au făcut o declarație pentru presa din Noua Zeelandă, unde locuiește bărbatul de 48 de ani. Ei au spus că „îl iubesc mult și sunt extrem de mândri de toată munca pe care a făcut-o, pentru că a livrat alimente și medicamente și a ajutat persoanele în vârstă să se mute de lângă frontul de luptă al războiului”.

Departamentul de poliție din orașul Bahmut a făcut un apel către oricine are informații informații care ar putea ajuta la localizarea celor doi bărbați. Bărbații se aflau în Kramatorsk, unde au existat rapoarte de greve în ultimele zile.

Luni, armata ucraineană a declarat că își întărește forțele în Soledar, un orășel de lângă Bahmut, în încercarea de a lupta împotriva atacurilor constante ale grupului de mercenari ruși Wagner.

În septembrie anul trecut, cinci cetățeni britanici care erau reținuți de soldații ruși au fost eliberați după ce Arabia Saudită a declarat că a intermediat un schimb între Rusia și Ucraina de 10 deținuți. Acest lucru a însemnat că Aiden Aslin, John Harding, Dylan Healy, Andrew Hill și Shaun Pinner li s-a permis să se întoarcă acasă după luni de capturare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Doi britanici care făceau voluntariat pe frontul din Ucraina, dispăruți în Donețk. Mergeau în Soledar să ajute cetățenii