Antena Meniu Search
x

Donald Trump e "negru de supărare și țipă la toată lumea" după alegeri - CNN

Fostul președinte american Donald Trump "este negru de supărare" și "țipă la toată lumea" după rezultatele sub așteptări ale Partidului Republican în alegerile intermediare din SUA, a declarat pentru CNN un consilier din cercul lui de apropiați. "Candidații contează. Au fost candidați răi", a precizat consilierul, care a criticat totodată alegerile făcute de Trump în statele-cheie. Acesta a mai spus că e puțin probabil ca fostul lider de la Casa Albă să amâne marele anunț privind candidatura la prezidențiale, deoarece "este umilitor să amâni". Consilierul a fost de părere că sunt multe necunoscute la acest moment.

de Redactia Observator

la 09.11.2022, 17:59

fostul președinte al SUA Donald Trump
Donald Trump e "negru de supărare și țipă la toată lumea" după alegeri - CNN - Profimedia Images

America a votat şi o lume întreagă aşteaptă acum cu emoţie rezutatele. Încă se numără voturile în state-cheie. În acest moment, pentru Camera Reprezentanţilor, republicanii conduc cu 199 de locuri din cele 435 şi mai au nevoie de 19 pentru a obține controlul asupra Camerei. Pentru Senat, bătălia este în continuare foarte strânsă. Cele două partide sunt la egalitate, 48 la 48. Ceea ce înseamnă că, pentru a controla camera superioară a Congresului, republicanii trebuie să câştige 3 din ultimele 4 mandate de senator rămase în joc.

Alegeri în SUA. Ron DeSantis a câștigat clar în Florida și se poziționează ca un candidat redutabil pentru Donald Trump

Victoria clară a politicianului republican Ron DeSantis, care a obţinut un nou mandat de guvernator al statului Florida, îl poziţionează favorabil pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, în detrimentul fostului preşedinte Donald Trump.

Guvernatorul Ron DeSantis a obţinut o victorie clară în statul Florida, la o diferenţă de 20% (1,5 milioane de voturi) în raport cu fostul guvernator Charlie Crist, transmite Mediafax.

Pe acelaşi subiect

"Încă doi ani!", au scandat simpatizanţii lui Ron DeSantis imediat după anunţarea rezultatului, referindu-se la perspectivele ca acesta să fie peste doi ani candidatul Partidului Republican pentru funcţia de preşedinte al SUA.

În afară de propria victorie, Ron DeSantis a contribuit şi la reconfigurarea listelor candidaţilor republicani din Florida pentru posturi în Congresul SUA, ceea ce confirmă influenţa acestuia în Partidul Republican, potrivit publicaţiei The Hill. "Datorită susţinerii masive a locuitorilor din Florida, nu doar că am câştigat un scrutin, am rescris harta politică. Vă mulţumesc că ne-aţi onorat cu o victorie istorică", a afirmat Ron DeSantis.

Valul "roșu" la care se așteptau republicanii s-a oprit în Florida

Cursa electorală din Statele Unite atrage atenția întregii lumi, de rezultatele acesteia depinzând într-o mai mică sau mai mare măsură și modul în care vor evolua lucrurile pe scena internațională. După cum subliniază o analiză a Washington Post, vor trece zile și chiar săptămâni până când rezultatele finale vor fi anunțate, cu toate acestea, deja pot fi identificate unele tendințe generale.

Republicanii au șanse mari de avea majoritatea în Camera Reprezentanților și, în plus, ar putea face același lucru și în cazul Senatului, chiar dacă cursa este la limită. Dar marele val roșu pe care unii simpatizanți ai Partidului Republican l-au prezis, și pe care sondajele aliniate la GOP îl indicau nu a devenit o realitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump e "negru de supărare și țipă la toată lumea" după alegeri - CNN