Prima reacție a rușilor după alegerile pentru Congresul SUA. Dmitri Peskov, pesimist în ceea ce privește relațiile dintre cele două țări
Relaţiile dintre Moscova şi Washington vor rămâne proaste indiferent de rezultatele alegerilor de la mijlocul mandatului din SUA, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP şi Reuters.
![Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului](https://img.observatornews.ro/0/2022/11/9/496767/dmitri-peskov-hepta-4010660d.webp?w=430&f=2&v=2)
"Aceste alegeri nu pot schimba nimic în esenţă. Relaţiile noastre sunt proaste în acest moment şi vor rămâne aşa", a declarat Peskov, citat de agenţiile de presă ruse. Ele "sunt importante, dar nu este necesar să se exagereze importanţa lor pe termen scurt şi mediu pentru relaţiile noastre", a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Acesta a respins acuzaţiile privind interferenţe ale Rusiei în votul din SUA, menţionând că administraţia de la Moscova s-a obişnuit în asemenea măsură să se spună că intervine în alegerile americane încât nu merită să mai acorde vreo atenţie noilor acuzaţii în acest sens.
Peskov: E prea devreme pentru discuțiile legate de dezarmarea nucleară
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai declarat presei că este prea devreme să se discute despre un nou dialog cu SUA cu privire la o nouă prelungire a noului tratat START privind armele nucleare.
- Dr. Oz a pierdut cursa pentru Senatul SUA. Celebrul medic, sprijinit de Donald Trump, a fost învins de un democrat...
- Alegeri SUA 2022, primele rezultate: Bătălie strânsă pentru Senat, Biden a evitat o înfrângere rușinoasă....
- Alegeri SUA 2022. Republicanii ar putea avea majoritatea în Senat. Trump sugerează că scrutinul ar putea fi...
- "Să nu credem că vom fi scutiţi". Expert în ştiinţe politice de la Universitatea Wilkes, despre planurile lui...
- Trump ar fi fost condamnat dacă nu ar fi fost reales, în dosarul alegerilor din 2020: Raportul procurorului special
Relaţiile ruso-americane trec printr-una din cele mai grave crize din istorie după lansarea în februarie a ofensivei ruse din Ucraina, ţară susţinută ulterior masiv de administraţia preşedintelui american democrat Joe Biden cu livrări de arme şi asistenţă financiară. Moscova susţine că ofensiva reprezintă o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.
Dacă republicanii ar obţine o majoritate într-una din camerele Congresului în urma alegerilor de la mijlocul mandatului, politica externă a lui Joe Biden ar putea intra într-o perioadă de turbulenţe, deşi o schimbare de 180 de grade cu privire la Ucraina pare puţin probabilă, notează AFP.
Oricum, speranţele republicanilor de a prelua controlul în mod decisiv în Congres păreau să se estompeze miercuri, în timp ce democraţii păreau a fi reuşit să limiteze avansul rivalilor lor la aceste alegeri, considerate un test pentru viitorul politic al lui Biden, precum şi al predecesorului său republican Donald Trump. Acesta din urmă s-a arătat mai conciliant faţă de regimul preşedintelui rus Vladimir Putin decât succesorul său democrat, mai aminteşte AFP.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰