Antena Meniu Search
x

Video Se încing spiritele la Casa Albă. Joe Biden a dat startul campaniei sale electorale: atac dur la adresa lui Trump

Joe Biden a dat startul campaniei sale electorale de anul acesta. Într-un discurs ţinut aseară, democratul l-a atacat dur pe posibilul său adversar la alegerile din noiembrie, Donald Trump, pe care l-a acuzat că foloseşte un limbaj care aminteşte de Germania nazistă a lui Adolf Hitler. De altfel, astăzi se marchează trei ani de la asaltul asupra Capitoliului, atunci când, susţinătorii lui Trump au dat năvala în clădire pentru a bloca învestirea în funcție a lui Joe Biden. 

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 08:12

Vezi și

Joe Biden, preşedintele SUA: Voi spune ceea ce Donald Trump ar refuza să spună. Violența politică nu va fi niciodată, dar niciodată tolerată în politica Statelor Unite. Nu își are locul într-o democrație. 

Joe Biden a început în forţă 2024. În primul său discurs de campanie electorală de anul acesta, democratul nu a uitat să îl atace pe Donald Trump, probabil, cel mai puternic adversar al său de la alegerile din noiembrie.

Joe Biden, preşedintele SUA: Știm cu toții cine este Donald Trump. Cine suntem noi? Asta este miza! Puterea este în mâinile voastre. Refuz să cred că în 2024, noi, americanii, vom alege să renunțăm la ceea ce ne-a făcut cea mai mare națiune din istoria lumii.

Tot Biden l-a acuzat pe republican că foloseşte retorica Germaniei naziste.

Pe acelaşi subiect

Joe Biden, preşedintele SUA: Democraţia este în joc. Libertatea voastră, de asemenea. Fără democrație, nu este posibil niciun progres. Alternativa la democrație este dictatura. Domnia unuia singur, nu a noastră, a poporului.

Reacţia lui Donald Trump

La scurt timp, Trump a răspuns la fel de dur.

Donald Trump, fost preşedinte al SUA: Țara noastră se duce în iad. Luați cei mai răi zece președinți din istoria țării noastre. Îi puteți aduna, îi puteți pune laolaltă și nu au făcut răul pe care Joe Biden l-a făcut acestei țări. Ceea ce a făcut el țării noastre este de neconceput. Am devenit o rușine ca țară.

Mai mult, Curtea Supremă a SUA a anunțat aseară că va revizui decizia instanţei din Colorado de a-l elimina pe Donald Trump de pe buletinele de vot pentru alegerile cruciale de anul acesta. Între timp, un al doilea stat, Maine, a decis, de asemenea, că favoritul republican la prezidenţialele din noiembrie 2024 nu este apt să fie preşedinte pentru că a incitat şi a participat la asaltul asupra Capitoliului. 

Trei ani de la asaltul asupra Capitoliului

Azi se împlinesc trei ani de la momentul ce îi împarte până şi acum pe americani în două. Nemulțumit de rezultatele alegerilor din 2020, Trump a susținut în repetate rânduri că au fost fraudate, şi a dat la acea vreme semne că nu va renunța așa ușor la Casa Albă. 

Donald Trump, fost preşedinte al SUA: Vom opri hoţia! Niciodată nu vom da înapoi, niciodată nu vom recunoaşte! Nu ne vom recupera niciodată ţara dacă doar asistăm. Dacă nu luptaţi, nu vă veţi recupera în veci ţara! 

Incidentul s-a soldat cu moartea a cinci oameni

La îndemnul lui Trump, mulțimea furioasă s-a îndreptat spre Capitoliu, care găzduia la momentul respectiv o sesiune comună a Congresului pentru a număra votul Colegiului Electoral și a valida victoria Joe Biden. Mai mulți protestatari au pătruns în clădire înarmați. 

Joe Biden, preşedintele SUA: Trump a încercat să fure istoria în același mod în care a încercat să fure alegerile. Nu erau acolo pentru a susține Constituția. Erau acolo pentru a o distruge. 

Incidentul s-a soldat cu moartea a cinci oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Se încing spiritele la Casa Albă. Joe Biden a dat startul campaniei sale electorale: atac dur la adresa lui Trump