Antena Meniu Search
x

"Donald Trump nu a avut de mult o noapte aşa bună!" Furie la adresa CNN după dezbaterea "dezastruoasă" cu fostul preşedinte

Conducerea CNN este criticată masiv după dezbaterea "dezastruoasă" în care a fost invitat Donald Trump. Fostul preşedinte american a participat miercuri la o întâlnire cu alegători, organizată şi transmisă de CNN în prime time, şi în care Donald Trump a făcut show-ul binecunoscut. A urmat un tsunami de critici la adresa CNN care a făcut audienţă, dar mulţi experţi democraţi susţin că a pus umărul la campania lui Trump.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 18:00

"Donald Trump nu a avut de mult o noapte aşa bună!" Tsunami de critici pentru CNN după ce a organizat o dezbatere cu fostul preşedinte
Donald Trump - CNN

"Donald Trump nu a avut de mult o noapte aşa bună" a scris pe Twitter analistul politic Ian Bremmer la finalul dezbaterii live care a durat 70 de minute şi în care fostul preşedinte american le-a transmis celor care consideră că alegerile prezidenţiale din 2020 au fost corecte că sunt "foarte proşti".

În cadrul dezbaterii, fostul președinte şi-a bătut joc sau a evitat să răspundă în mod repetat la întrebările moderatoarei CNN, Kaitlan Collins. El a reluat afirmațiile false că "alegeri aranjate" au dus la înlăturarea lui de la Casa Albă în 2020 și că scriitoarea E. Jean Carroll, care tocmai a câștigat un proces civil împotriva lui pentru defăimare și agresiune sexuală este "o nebună" spre râsetele şi uralele publicului format din alegători republicani din New Hampshire. Iar atunci când prezentatoarea CNN a insistat să explice de ce a scos documente secrete de la Casa Albă, el i-a spus că "ești o persoană obraznică".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Potrivit Washington Post, avalanşa de critici la adresa CNN atât din interior, cât și din afara televiziunii ridică întrebări despre viitorul directorului executiv al canalului, Chris Licht, dar și despre provocările uriaşe cu care se confruntă presa americană înainte de alegerile din 2024. Mai exact, cum vor acoperi mass media din SUA fake news-urile pe bandă rulantă ale candidatului principal al Partidului Republican în campanie. 

"Dezastruos de previzibil", a scris fostul producător de știri de la NBC News, Mark Lukasiewicz, intrând într-un cor de jurnalişti și analişti politici care au deplâns spectacolul transmis de canalul de ştiri, considerat favorabil democraţilor.  "Minciuni transmise live. Un public MAGA ("Make America Great Again"- sloganul lui Trump) râde şi aplaudă în mod constant replicile lui Trump... iar moderatorul nu poate să țină pasul cu ritmul minciunilor care par trase cu un AR-15."

CNN se chinuie să crească în audiențe. Deşi emisiunea cu Trump nu a avut un record de audienţă pentru CNN, a fost urmărită în total de 3,1 milioane de telespectatori. Este o creştere mare faţă de audienţa obișnuită, de la ora 20:00 a canalului, dar sub dezbaterea cu președintele Joe Biden de vara trecută care a adus 3,7 milioane de telespectatori și sub cele șase dezbateri anterioare cu Donald Trump transmise de rivalii de la Fox News, cel mai urmărit canal de ştiri din SUA, favorabil republicanilor.  Asta pune sub semnul întrebării puterea de a face audienţă atât a CNN, cât și a lui Trump, consideră Washington Post, o altă instituţie de presă favorabilă democraţilor.  

WP consideră că emisiunea cu Trump a adus un prejudiciu reputației CNN care s-a promovat mult timp drept "cel mai de încredere canal de știri". De asemenea, a ridicat întrebări cu privire viitorul directorului executiv Chris Licht, care l-a înlocuit anul trecut pe Jeff Zucker, considerat un prieten al lui Trump, transformat apoi în critic. Chris Licht are sarcina de a duce CNN spre un ton mai neutru faţă de comentariile înflăcărate la adresa lui Trump cât acesta a fost la Casa Albă.

Jurnaliști de la CNN și din afara organizației au calificat dezbaterea drept "un haos", "un dezastru" și "cel mai de josnic moment pentru CNN". Miercuri seara, pe Twitter, erau în trend hashtag-urile BoycottCNN, DoneWithCNN și ByeCNN (boicotCNN, gatacuCNN şi paCNN). Democraţii americani au criticat formatul dezbaterii, unul folosit de CNN şi pentru alți candidați de-a lungul anilor, dar care nu a permis verificarea faptelor în timp real, permițându-i lui Trump să reia clasicele acuzaţii, lipsite de dovezi.

Licht şi-a apărat decizia de a-l invita pe Trump în acest format la CNN. "Sunt conștient că au existat oameni cu opinii și reacții și asta este absolut de așteptat. Și voi spune asta cât se poate de clar: nu trebuie să vă placă răspunsurile fostului președinte, dar nu puteți spune că nu le-am primit deloc. America a fost servită foarte bine prin ceea ce am făcut aseară. Oamenii s-au trezit și știu care este miza în aceste alegeri într-un mod în care nu ştiau cu o zi înainte", a spus el. 

Licht a salutat "prestaţia magistrală" a moderatoarei Collins, dar a fost criticat de propriii săi jurnaliști iar unii angajaţi ai CNN cred că ar trebui să plece. "Am procedat greșit. L-am tratat ca pe un politician normal care putea fi verificat şi am ajuns să dansăm în jurul unui demagog" a spus o voce a canalului.

Într-un interviu de săptămâna trecută, directorul politic al CNN, David Chalian, a justificat organizarea dezbaterii spunând că Trump este favoritul republicanilor pentru alegerile din 2024 și că statutul său "unic" de fost președinte pus sub acuzare de două ori şi de incitator al revoltei de la Capitoliu nu a schimbat misiunea de jurnalism a canalului. 

Şi în timp angajaţii CNN sunt furioşi pe "spectacolul minciunilor", echipa lui Trump se bucură de victoria de la dezbatere. La finalul emisiunii, Trump şi-a exprimat chiar satisfacția. "Sper că toată lumea s-a bucurat de CNN în seara asta", a scris el pe platforma sa de socializare Truth Social.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Donald Trump nu a avut de mult o noapte aşa bună!" Furie la adresa CNN după dezbaterea "dezastruoasă" cu fostul preşedinte