Antena Meniu Search
x

Donald Trump susţine că ameninţările care au înfiorat aliații NATO sunt un "mod de a negocia": "SUA trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor"

Donald Trump anunţă că Statele Unite vor rămâne în NATO şi va continua să apere Europa, dacă va fi reales preşedinte. Protecţia este, însă, condiţionată - statele trebuie să aloce cel puţin 2 la sută din Produsul Intern Brut pentru apărare. Pe lista neagră a fostului lider de la Casa Albă se află şi prinţul Harry. Trump ameninţă că îl va expulza dacă se va dovedi că a ascuns faptul că e consumator de droguri când a obţinut viza de SUA. 

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 07:52

Donald Trump susţine că ameninţările care au înfiorat aliații NATO sunt un "mod de a negocia": "SUA trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor"
Donald Trump susţine că ameninţările care au înfiorat aliații NATO sunt un "mod de a negocia": "SUA trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor"

Candidat la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump spune că recentele sale amenințări la adresa aliaţilor din NATO sunt modul în care el negociază.

Donald Trump, fostul preşedinte al SUA: Dacă nu vă plătiţi facturile, nu o să vă apărăm, este foarte simplu. Sute de miliarde de dolari au fost alocate. Dacă zic că o să-i apărăm, nu o să-şi mai plătească facturile. De ce ar mai face-o? Dacă vor începe să joace conform regulilor, SUA vor rămâne în joc. Corect? Da, 100%, 100%.

Mărturisirea tranşantă a fost făcută unui alt politician controversat. Nigel Farage, care a condus campania Regatului Unit de ieşire din Uniunea Europeană. Luna trecută, Trump îşi ameninţa aliaţii rău platnici că îi va lăsa pe mâna Rusiei în cazul unui atac. "Este un ocean între noi şi unele probleme. Avem un ocean mare şi frumos". "Este un mod de a negocia", a declarat fostul şef de stat în cursul unei discuţii cu Nigel Farage. "Statele Unite trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor", a spus omul de afaceri la GB News. Din cele 32 de ţări membre NATO, doar 11, inclusiv România, reuşesc să-şi onoreze angajamentul.

Noua "țintă" a lui Donald Trump

Pe acelaşi subiect

Şi Prinţul Harry este pe lista neagră a lui Donald Trump. Fostul preşedinte a dat de înţeles că l-ar putea deporta. "Trebuie să vedem dacă ei ştiu ceva legat de droguri şi, dacă a minţit, trebuie să luăm o măsură adecvată. Asta ar însemna să nu rămână în SUA? Tu trebuie să-mi zici, tu trebuie să-mi zici".

Între timp, Donald Trump câştigă vot după vot la alegerile primare din partidul republican. Fostul preşedinte a venit personal la urnă în Florida, însoţit de soţia sa, Melania Trump. Este prima apariţie a fostei primă doamnă a Statelor Unite de la moartea mamei ei. A venit îmbrăcată într-o rochie albă, de aproximativ 3.000 de dolari, semnată Alexander McQueen.

În sondajele electorale realizate la nivel naţional, Trump conduce clasametul cu un avans de doar 1% în faţa contracandidatului şi actualului şef de stat Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump susţine că ameninţările care au înfiorat aliații NATO sunt un "mod de a negocia": "SUA trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor"