Antena Meniu Search
x

”E un miracol!” O femeie care a fost în comă din cauza Covid-19 s-a trezit în ziua în care urma să fie deconectată de la suportul vital, în SUA

O femeie cu Covid-19 s-a trezit după o lună în care a fost ventilată mecanic, în comă indusă, chiar în ziua în care urma să fie deconectată de la aparate. Familia Bettinei Lerman credea că a pierdut-o definitiv, după ce s-a infectat cu Covid-19 și nu a răspuns la eforturile medicilor de a o trezi din comă. Când familia a luat decizia dificilă de a o deconecta de la suportul vital, femeia a deschis ochii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.11.2021, 10:53

O femeie cu Covid-19, intubată și în comă indusă, s-a trezit în ziua în care urma să fie deconectată de la suportul vital, în SUA - captura video

Rudele femeii făcuseră deja aranjamentele pentru înmormântare, ba chiar i-au ales sicriul și piatra funerară și se pregăteau să-și ia rămas bun, a declarat fiul ei, Andrew Lerman, pentru CNN.

În ziua în care au plănuit să o deconecteze de la suportul vital, Andrew Lerman a primit un telefon de la unul dintre medicii ei de la Centrul Medical Maine din Portland. ”Îmi spune: Ei bine, vreau să vii aici imediat. Am spus: OK, ce e în neregulă? Iar el mi-a spus: Nimic. Mama ta s-a trezit”.

Andrew Lerman a spus că a scăpat telefonul când a primit vestea. Lerman a spus că mama lui, care împlinește 70 de ani în februarie, avea o serie de afecțiuni, inclusiv diabet, și a avut un atac de cord și o operație de bypass cvadruplu în urmă cu câțiva ani. Ea a început să prezinte simptome de Covid-19 la începutul lunii septembrie, a fost diagnosticată când a fost internată în spital pe 12 septembrie și a fost conectată la un ventilator pe 21 septembrie, a spus el.

Femeia a fost intubată după ce a făcut o formă gravă de Covid-19

Pe acelaşi subiect

Femeia nu era vaccinată, dar plănuia să-și facă vaccinul atunci când s-a îmbolnăvit, a spus el. Starea ei s-a deteriorat, iar medicii au spus familiei că nu se așteaptă să-și revină.

"Am avut o întâlnire de familie cu spitalul pentru că mama mea nu se trezea. Indiferent ce au făcut, nu au putut-o face să se trezească", a spus Lerman. „Au spus că plămânii ei sunt complet distruși și că daunele sunt ireversibile”.

Lerman a spus că mama lui nu a suferit nicio insuficiență de organ și că nimeni nu înțelege cu adevărat cum se descurcă atât de bine.

„Mama mea este foarte religioasă, la fel și mulți dintre prietenii ei, toți s-au rugat pentru ea”, a spus el. "Deci nu pot explica din punct de vedere medical. Poate că e din partea religioasă. Eu nu sunt chiar atât de religios, dar încep să cred că există ceva care a ajutat-o. Nu știu".

Femeia s-a trezit în ziua în care urma să fie deconectată de la suportul vital

Lerman a spus că a vorbit cu mama lui ore întregi miercuri, iar ea își poate mișca mâinile și brațele și poate respira singură câteva ore la un moment dat, cu ajutorul oxigenului, în loc de ventilator.

„Știe unde este, cine este. De obicei, când cineva iese dintr-o comă ca asta, ei spun că pacienții au delir, unde sunt foarte confuzi. Din prima zi, ea nu a experimentat nimic din toate astea”.

Femeia se află încă în spital, sub supravegherea medicilor care încearcă să o ajute să-și refacă forța musculară pierdută în timpul săptămânilor în care s-a aflat în comă.

Fiul femeii a mai spus că fiecare caz de Covid este diferit și că știe că nu toată lumea își poate reveni din boala asta, ca mama lui. „Mama mea este un miracol”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » ”E un miracol!” O femeie care a fost în comă din cauza Covid-19 s-a trezit în ziua în care urma să fie deconectată de la suportul vital, în SUA