Antena Meniu Search
x

Grecia a anunțat când redeschide sezonul turistic. Precizările făcute de guvernul elen

Grecia plănuieşte să ridice restricțiile anti-Covid din sectorul de vânzări cu amănuntul și să redeschidă școlile înainte de sfârșitul lunii martie. De asemenea, autorităţile elene au anunțat că vor începe să redeschidă sectorul turistic în mai, înaintea sezonului de vară.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.03.2021, 15:21

Grecia a anunţat când redeschide sezonul turistic. Anunțul făcut de guvernul elen - Profimedia
  • Grecia pregătește vacanțe sigure, fără COVID.
  • Toţi locuitorii insulei Kastellorizo au fost imunizaţi cu ambele doze de vaccin.

Anunțul a fost făcut luni de Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena. Ea a precizat că decizia finală va depinde de datele privind evoluția situației epidemiologice.

Potrivit Reuters, guvernul elen speră ca, pe măsură ce campania de vaccinare progresează, să permită deschiderea teraselor în luna aprilie și să repornească turismul în luna mai.

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei și angajează una din cinci persoane din această țară.

Ministrul de finanțe Christos Staikouras a declarat, la rândul său, că scenariul de bază al executivului vizează redeschiderea economiei începând cu 22 martie.

"Două săptămâni de lockdown au costat 1,2 miliarde de euro în cheltuieli publice și taxe pierdute", a spus Staikouras.

Insula Kastellorizo, liberă de Covid. Toți locuitorii au fost vaccinați

Kastellorizo, insula grecească aflată în estul Mediteranei, la doar câțiva kilometri de coasta Turciei, şi-a vaccinat cu succes împotriva Covid-19 aproape toți cei 300 de locuitori.

Pe mica insulă nu este niciun caz de coronavirus în prezent, iar oamenii spun că abia așteaptă ca turiștii să revină acolo. 

Viceprimarul din Kastellorizo, Stratos Amygdalos, a declarat pentru Greek Reporter că, odată cu vaccinarea, oamenii de pe insulă sunt mai relaxați.

Cu toate acestea, ​​respectă cu strictețe măsurile guvernamentale împotriva răspândirii Covid-19.

"Încă respectăm regulile. Toată lumea poartă mască, iar magazinele se închid la ora 21:00”, a precizat viceprimarul Amygdalos.

Peste 6.700 de decese cauzate de COVID-19, în Grecia

Grecia, care a înregistrat 6.758 de decese cauzate de COVID-19, a fost forțată recent să extindă măsurile de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie însă Aristotelia Peloni afirmă că există motive de speranță.

"Încă avem câteva zile dificile în fața noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse", a declarat purtătoarea de cuvânt.

În total, Grecia a raportat 205.120 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, de la debutul pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Grecia a anunțat când redeschide sezonul turistic. Precizările făcute de guvernul elen