Antena Meniu Search
x

Video Grecia pregătește vacanțe sigure, fără COVID. Toţi cei 500 de locuitori ai unei insule au fost imunizaţi cu ambele doze de vaccin

Cu una dintre cele mai mici rate de infectare din Europa, Grecia se pregăteşte pentru un sezon estival bogat în turişti, şi sărac în COVID. Şi are o ofertă de nerefuzat: spaţii libere de coronavirus pe insule. Un prim pas a fost deja făcut. Toţi cei 500 de locuitori ai unei insule din Marea Egee au fost imunizaţi cu ambele doze de vaccin.

de Redactia Observator

la 01.03.2021, 21:28

Vezi și
  • Grecia este una dintre stațiunile preferate ale românilor
  • Insulele mici vor deveni locuri libere de Covid

Mică dar magică, modernă, dar încărcată de istorie. Un paradis la doar 2 kilometri distanţă de coastele Turciei, insula Castelorizzo este primul loc liber de COVID din Europa. Cei 500 de localnici au fost vaccinaţi până la ultimul. Este strategia turistică a Greciei pentru o vară în siguranţă.

Una câte una, toate insulele vor fi deveni zone libere de COVID. Începând cu cele mici. Samothraki, una dintre destinaţiile favorite ale românilor, este în rândul celor prioritare.

Marius Berca, manager operaţional Christian Tour: Grecia este o destinaţie de vacanţă foarte iubită de români. Grecii au spus că vor primi, anul acesta, atât cu vaccin cât şi cu PCR făcut cu 72 de ore înainte sau pot face acel test rapid la intrare în Grecia.

Zone fără Covid, libere de orice temeri

Thassos, Mykonos, Corfu sau Creta. Scopul Atenei este să transforme paradisul grecesc într-o destinaţie sigură, fără COVID. Şi liberă de orice temeri. Cea mai aglomerată perioadă rămâne vara, dar ofertele încep din luna aprilie.

Marius Berca, manager operaţional Christian Tour: Cine vrea să meargă în Creta, de exemplu, pachetul e 239 de euro de persoană şi creşte proporţional, depinde de hotel, 3, 4 sau 5 stele. Depinde şi pentru ce servicii optează. Zborul e inclus, cu avionul, 7 nopţi. Pe Riviera Olimpului la Paralia Katerini sau Olimpic Beach plăteşte 39 de euro, merge cu maşina proprie, pentru 7 nopţi la vilă de 3 stele.

Grecia vrea ca persoanele vaccinate să intre fără test şi fără carantină. Deocamdată, un acord în acest sens a fost semnat doar cu Israelul şi Cipru. Negocieri se poartă şi cu Marea Britanie unde cererea pentru vacanţe la greci a sărit cu 600%. La nivel european, o propunere legislativă pentru crearea unui certificat digital va fi prezentată luna aceasta.

Pandemia provoacă turismului pierderi de 1 miliard de euro pe lună doar în Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Grecia pregătește vacanțe sigure, fără COVID. Toţi cei 500 de locuitori ai unei insule au fost imunizaţi cu ambele doze de vaccin