Antena Meniu Search
x

Incendiile de padure fac ravagii in Grecia

Nici in aceasta vara, Grecia nu este crutata de incendiile de padure. Unul din cele mai puternice de pana acum a distrus zeci de hectare de vegetatie, dar si cateva case, la doar 30 de kilometri de Atena

Vezi și

Incendiul a cuprins intregul versant al unui deal, acoperit de paduri dese si livezi de maslini, de la marginea oraselului Markopoulo. De pe balcoane si terase, localnicii priveau, inmarmuriti, la flacarile tot mai apropiate de casele lor, pe care nu se indurau, totusi, sa le paraseasca. In ultimul moment, cativa au fost nevoiti sa plece pentru a-si salva vietile, lasandu-si locuintele prada focului.

Aproape 200 de copii aflati intr-o tabara din apropiere au fost, si ei, evacuati, ca masura de precautie, desi nu erau direct amenintati. Incendiul a pus in alerta toate unitatile de pompieri din provincia Attica. La Markopoulo au fost trimisi o suta de pompieri, cu 40 de vehicule, 10 avioane si doua elicoptere. Primaria a facut apel, de asemenea, la toti proprietarii de camioane-cisterna sau alte vehicule care puteau transporta apa, ca sa ajute la salvarea orasului lor.

Multa vreme, insa, eforturile au fost zadarnicite de vantul puternic care intetea flacarile. Abia spre seara, cand vantul s-a domolit, autoritatile au putut raporta ca incendiul se afla sub control. Zeci de pompieri au ramas, totusi, la fata locului, deoarece flacarile ar fi putut izbucni din nou. Cauza incendiului nu a fost stabilita, inca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Incendiile de padure fac ravagii in Grecia