Antena Meniu Search
x

Român arestat în Sicilia, prins că dădea foc unor vreascuri pe un câmp. Stare de urgenţă pe insulă în urma incendiilor de vegetaţie!

Vântul puternic şi temperaturile caniculare din ultimele săptămâni zădărnicesc eforturile pompierilor care luptă cu incendiile de vegetaţie de peste o săptămână.

Vezi și

Vântul puternic şi temperaturile caniculare din ultimele săptămâni zădărnicesc eforturile pompierilor care luptă cu incendiile de vegetaţie de peste o săptămână.

O noapte întreagă au luptat pompierii italieni să stingă flăcările care s-au înteţit, din nou, în Sicilia. Pe măsură ce înaintează, focul se îndreaptă spre zonele locuite.

Alimentate de temperaturile ridicate şi vântul puternic, incendiile de vegetaţie mistuie Sicilia de o săptămână. 8 mii de localnici au fost evacuaţi, zilele trecute, iar tour-operatorii se tem că vor fi nevoiţi să anuleze mii de pachete turistice.

Pagubele depăşesc trei milioane de euro. Prefectul Rosario Crocetta ne-a covocat şi va fi o bună ocazie să înaintăm cererea noastră de a declara starea de calamitate, declară primarul Mauro Aquino.

Între timp, poliţiştii au arestat deja un român. Gheorghe Ciprian Panţîru, cioban, în vârstă de 34 de ani,a fost prins în flagrant chiar în timp ce aprindea vreascuri pe un câmp din zonă. Focul s-a extins rapid şi doar intervenţia rapidă a pompierilor a împiedicat o tragedie. Mai multe gospodării se află în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Român arestat în Sicilia, prins că dădea foc unor vreascuri pe un câmp. Stare de urgenţă pe insulă în urma incendiilor de vegetaţie!