Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un se teme că SUA, Coreea de Sud și Japonia că vor să creeze un "NATO asiatic"

Oficialii nord-coreeni au criticat Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud și Japonia pentru decizia recentă de a-și extinde coordonarea militară, anunțând că în acest fel, Washingtonul vrea să pună bazele unei alianțe militare asemănătoare NATO care să opereze în regiunea Asia-Pacific, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 03.07.2022, 18:47

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord
Coreea de Nord acuză SUA că încearcă să controleze complet regiunea Asia-Pacific - Profimedia

Cel care a făcut aceste afirmații este purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord. El a ținut să le explice jurnaliștilor locali că Statele Unite ale Americii sunt cele care promovează ideea de "amenințarea nord-coreeană" pentru a avea o justificare pentru stabilirea dominației militare absolute asupra regiunii.

"Realitatea arată clar că scopul real al SUA este de a răspândi zvonul despre "amenințarea din Coreea de Nord" pentru a justifica atingerea supremației militare asupra regiunii Asia-Pacific", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Situația de față solicită consolidarea urgentă a apărării țării pentru a face față în mod activ agravării rapide a mediului de securitate", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord, un motiv de îngrijorare pentru aliații asiatici ai SUA

Pe acelaşi subiect

Liderii Statelor Unite, Coreei de Sud și Japoniei și-au exprimat recent îngrijorarea profundă față de testele cu rachete ale Coreei de Nord și au declarat că vor coopera mai îndeaproape pentru a aborda amenințarea reprezentată de Phenian.

Președintele american Joe Biden, prim-ministrul japonez Fumio Kishida și președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol s-au întâlnit în paralel cu summitul NATO de la Madrid și au convenit că progresul programelor nucleare și de rachete al Coreei de Nord reprezintă o amenințare serioase nu numai pentru peninsula coreeană, ci și pentru Asia de Est și pentru lume.

Coreea de Nord a efectuat anul acesta teste balistice într-un ritm fără precedent și unii specialiști speculează faptul că ar putea urma chiar și un test nuclear.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un se teme că SUA, Coreea de Sud și Japonia că vor să creeze un "NATO asiatic"