Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un i-a trimis reginei Elisabeta o scrisoare în care o felicită pentru jubileul de platină

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a felicitat-o pe regina Elisabeta a II-a pentru cei 70 de ani de domnie, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Phenian, potrivit AFP, citat de Agerpres

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 13:44

Kim Jong-un i-a trimis reginei Elisabeta o scrisoare în care o felicită pentru jubileul de platină
Kim Jong-un i-a trimis reginei Elisabeta o scrisoare în care o felicită pentru jubileul de platină - Profimedia

"Vă adresez felicitările mele, majestăţii voastre şi poporului vostru, cu prilejul acestei sărbători naţionale din ţara dumneavoastră, aniversarea oficială a majestăţii voastre'', a scris Kim Jong Un în mesajul său adresat reginei.

Londra şi Phenianul au stabilit relaţii diplomatice în anul 2000. Ambele ţări şi-au păstrat ambasadele, în ciuda deteriorării relaţiilor dintre Coreea de Nord şi ţările occidentale în ultimii ani din cauza programului de înarmare nucleară al Phenianului.

Ambasada britanică de la Phenian este cu toate acestea închisă momentan, din cauza restricţiilor drastice de intrare şi de ieşire din ţară impuse de Coreea de Nord din cauza pandemiei de COVID-19.

Anul trecut, agenţia de presă oficială KCNA a relatat că regina Elisabeta a II-a l-a felicitat pe Kim Jong Un cu prilejul Zilei Naţionale a Coreii de Nord, ziua fondării republicii, celebrată pe 9 septembrie.

Pe acelaşi subiect

Regina şi-a anulat prezenţa la ceremonia religioasă de vineri cu ocazia Jubileului

Regina şi-a anulat prezenţa de vineri la ceremonia religioasă de la Catedrala St. Paul, cu ocazia Jubileului, după ce a resimţit un "disconfort", în timpul ceremoniilor de joi. Regina a simţit "un oarecare disconfort" în prima zi a festivităţilor organizate pentru cei 70 de ani de domnie, a anunţat joi Palatul Buckingham.

"Reginei i-a plăcut foarte mult parada de ziua ei de astăzi (joi), dar a simţit un oarecare disconfort”, a anunţat palatul într-un comunicat.

Regina Marii Britanii a apărut joi la celebrul balcon de la Palatul Buckingham de la Londra, în prima zi a celebrărilor pentru 70 de ani de domnie, aclamată de zeci de mii de persoane, un eveniment fără precedent în istoria Regatului Unit.

Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult. Este puţin probabil ca un altul să atingă o astfel de longevitate: Charles, prinţul moştenitor are 73 de ani, fiul său în curând 40 de ani.

Dimensiunea istorică şi patriotică a acestui Jubileu de Platină se afirmă prin omagii, reviste comemorative, expoziţii, retrospective, emisii speciale, concerte şi concursuri de tot felul. Pentru acest weekend, străzile vor fi pavoazate cu mari portrete ale reginei, faţadele decorate, chiar şi în mediul rural englezesc, iar pieţele vând suveniruri tricolore şi veselă cu efigia suveranei.

Vedeta incontestabilă a primei zile a Jubileului de Platină a fost prinţul Louis. Cel mai mic fiu al ducilor de Cambridge a atras atenţia tuturor cu reacţiile sale. Louis a fost surprins în timp ce vorbea cu străbunica sa, în timp ce se strâmba, ţipa sau îşi acoperea urechile deranjat peste măsură de zgomotul avioanelor de la paradă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un i-a trimis reginei Elisabeta o scrisoare în care o felicită pentru jubileul de platină