Antena Meniu Search
x

Galerie foto Coreea de Nord a publicat imagini de la testatarea noului tip de rachetă intercontinentală. Kim Jong-Un a aplaudat reuşita

Coreea de Nord a făcut publice mai multe imagini cu ceea ce spune că este un test, la ordinele lui Kim Jong Un, al celei mai mari rachete balistice intercontinentale (ICBM) de până acum.  .

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.03.2022, 11:16

Liderul a promis că va extinde „prelucrarea războiului nuclear ” al Nordului în timp ce se pregătește pentru o „confruntare de lungă durată” cu Statele Unite, scrie Daily Mail.

Imaginile l-au arătat pe Kim Jong Un zâmbind și aplaudând în timp ce sărbătorește cu oficialii militari de pe o punte de observare în timpul operațiunii de lansare de probă a rachetei Hwasong-17. Agenția Centrală de Știri din Coreea a publicat, de asemenea, fotografii cu racheta

Racheta, care a căzut în apele de la sud de Japonia, a zburat mai bine de o oră și a atins o altitudine de peste 6.000 km. Oficialii japonezi au estimat că avea o rază de acţiune de 1.100 km, ceea ce însemna că teoretic ar putea ajunge în SUA.

Al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an

Coreea de Nord a lansat o serie de teste în ultimele săptămâni, inclusiv unele despre care SUA și Coreea de Sud au spus că sunt teste ale unui sistem ICBM. În 2017, Phenianul a decis un moratoriu privind testarea rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune și a celor nucleare, în urma discuțiilor cu președintele american de atunci Donald Trump.

Dar în 2020, Kim Jong Un a anunțat că nu mai are de ce să respecte această promisiune. ONU a interzis Coreei de Nord testele cu arme balistice și nucleare și a impus sancțiuni stricte după testele anterioare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a publicat imagini de la testatarea noului tip de rachetă intercontinentală. Kim Jong-Un a aplaudat reuşita