Antena Meniu Search
x

"Dovezi extrem de puternice că Putin e criminal de război". Cum poate acţiona Marea Britanie împotriva preşedintelui Rusiei

Au trecut mai bine de trei săptămâni de când Rusia a declanşat războiul în Ucraina, iar guvernanţii statelor europene adună dovezi ale "crimelor de război" de care, potrivit acestora, se face responsabil Vladimir Putin. După ce preşedintele SUA, Joe Biden, l-a numit  pe omologul său de la Kremlin "criminal de război", şi ministrul de Externe britanic, Liz Truss, face o declaraţie similară. Aceasta susţine că dovezile incriminatorii sunt "extrem de puternice".

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 13:42

Vladimir Putin
Vladimir Putin - Profimedia

Ministrul de Externe britanic, Liz Truss, a declarat pentru BBC că există "dovezi extrem de puternice" care arată că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "un criminal de război". Afirmaţia oficialului din Marea Britanie vine la o zi după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a folosit sintagma pentru a-l descrie pe omologul său de la Kremlin.

Ministru britanic: "Au fost comise crime de război, iar Vladimir Putin e în spatele lor"

Liz Truss a mai spus că declaraţia lui Biden nu i se pare greşită ori deplasată. "Există dovezi extrem de puternice că este aşa. Au fost comise crime de război, iar Vladimir Putin e în spatele lor", crede ea. "Este de competenţa Curţii Penale Internaţionale să decidă cine este sau nu criminal, iar noi trebuie să aducem dovezi." Potrivit ministrului de Externe, Marea Britanie "adună aceste dovezi pentru a-l face pe Vladimir Putin să plătească pentru crimele sale".

O nouă zi de război Rusia - Ucraina

Luptele de pe teritoriul Ucrainei continuă joi, după mai bine de trei săptămâni de când armata lui Putin a declanşat invazia ţării. Un atac brutal a fost lansat asupra teatrului din Mariupol, cel mai mare adăpost pentru civili din centrul orașului, care a fost bombardat de aviaţia rusă.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere ca lumea să recunoască oficial faptul că “Rusia a devenit un stat terorist”, iar omologul său de la Moscova i-a numit "trădători de ţară" pe cetăţenii ruşi care susţin Occidentul şi se opun războiului. În paralel, războiul declaraţiilor între Statele Unite şi Rusia se intensifică după ce Joe Biden a spus despre Vladimir Putin că e un "criminal de război". Kremlinul a descris afirmaţia preşedintelui SUA drept una "de neiertat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Dovezi extrem de puternice că Putin e criminal de război". Cum poate acţiona Marea Britanie împotriva preşedintelui Rusiei