Antena Meniu Search
x

Video Ucraina, dispusă la compromisuri pentru a pune capăt războiului. Propunerea pe care Zelenski i-o transmite lui Vladimir Putin

O nouă rundă de negocieri între diplomaţii ucraineni şi cei ruşi este programată, astăzi, la Istanbul. Preşedintele Volodimir Zelenski dă semne că este dispus la compromisuri, inclusiv în ceea ce priveşte regiunile separatiste din estul ţării. Discuţiile sunt însă umbrite de dezvăluirile făcute de mai multe publicaţii. Roman Abramovici, miliardarul care a pus până acum umărul la negocieri, ar fi fost intoxicat cu o substanţă misterioasă în timpul unor discuţii informale alături de alţi delegaţi ucraineni.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 08:28

Vezi și

Ucraina este gata să renunţe la visul de a adera la NATO şi să revină la statutul de ţară neutră. Este o concesie pe care o va face dacă Rusia, Statele Unite, Marea Britanie şi Turcia îi vor garanta securitatea. Kievul este gata şi pentru un compromis şi în ceea ce priveşte regiunea Donbass. "Înțeleg că este imposibil să facem Rusia să renunțe complet la teritoriu; faptul că va duce la Al Treilea Război Mondial - înțeleg complet, sunt conștient. De aceea spun, da, acesta este un compromis, într-adevăr. Să ne întoarcem de unde a început totul și vom încerca să rezolvăm problema cu statutul regiunii Donbass. Problema complexă a regiunii Donbass", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Abramovici, împreună cu alţi doi diplomaţi ucraineni, ar fi prezentat simptomele unei otrăviri

Delegația ucraineană a ajuns ieri seară în Istanbul pentru o nouă rundă de negocieri cu partea rusă. Discuțiile sunt programate azi şi mâine. Liderul ucrainean susține necesitatea unei discuții față în față cu Vladimir Putin. La Kremlin, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov spune însă că o întâlnire între cei doi preşedinţi ar fi, mai degrabă, ineficientă. "Situația este atât de complicată acum - criza din Ucraina, conflictul din interiorul țării s-au amplificat atât de mult timp, în toți acești ani, încât s-a acumulat un număr mare de probleme. Așadar, o simplă întâlnire și un schimb de remarci ar fi pur și simplu contraproductive", a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.

Analiştii cred că o piedică în calea ajungerii la un armistiţiu este şi declaraţia controversată a lui Joe Biden, cum că Putin n-ar trebui să fie la putere. "Vreau să fie clar că nici în acea declarație, nici acum, nu fac apel la o schimbare de regim politic. Doar îmi exprimăm indignarea morală pe care o simt și nu-mi voi cere scuze pentru asta", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA. La masa negocierilor ar putea sta şi oligarhul rus, Roman Abramovici. El a primit şi binecuvântarea lui Vladimir Putin de a se implica în discuţiile de pace, după ce iniţial a fost solicitat de partea ucraineană să îl înduplece pe liderul de la Kremlin, cu care este prieten, să renunţe la război.

Însă presa internaţională scrie că Abramovici, împreună cu alţi doi diplomaţi ucraineni ar fi prezentat simptomele unei otrăviri, după o rundă de negocieri informale, la începutul lunii, în Kiev. Cei trei ar fi orbit temporar şi s-au ales cu iritaţii ale pielii. Informaţia a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al miliardarului. Experţii consultaţi de publicaţiile care au aflat informaţia spun că ar fi putut fi vorba de efectele unei arme chimice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ucraina, dispusă la compromisuri pentru a pune capăt războiului. Propunerea pe care Zelenski i-o transmite lui Vladimir Putin