Meniu LIVE
Search
x

Video Lockdown la Capitoliul SUA, din cauza unei amenințări externe de securitate: "Intrarea sau ieşirea interzisă, stați departe de ferestre"

Capitoliul SUA a fost închis, în timpul repetiţiilor pentru inaugurarea preşedintelui ales Joe Biden. Motivul ar fi o ameninţare de securitate "externă", iar personalul a fost rugat să nu se apropie de ferestre sau uşi.

De Cristian Ionescu la 19.01.2021, 15:11

UPDATE: Măsura de lockdown a fost luată după ce un incendiu a izbucnit în apropierea clădirii. Autorităţile precizează că incendiul nu a fost o amenințare directă, dar trebuiau luate măsuri de precauţie.

Lockdown la Capitoliul SUA

Un mesaj urgent a fost trimit personalului din Capitoliul SUA, care a primit indicaţii pentru a sta în interiorul clădirii şi să nu se apropie de ferestre sau geamuri.

"Către toate clădirile din complexul Capitol: amenințare la adresa securității externe, nu este permisă intrarea sau ieșirea, stați departe de ferestrele exterioare, ușile. Dacă sunteți în exterior, puneţi-vă la adăpost".

Mesajul a venit prin intercom, înainte de repetiția generală pentru inaugurarea preşedintelui ales Joe Biden, în Washington, D.C.

Trupele de securitate, verificate atent pentru "cârtiţe"

Agenţii americane în domeniul securităţii îi controlează pe cei 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale desfăşuraţi la Washington în vederea asigurării securităţii ceremoniei investirii lui Joe Biden, în urma incidentelor sângeroase de la Capitoliu de la 6 ianuarie, când susţinători ai lui Donald Trump - dintre care unii aveau legături trecute sau actuale cu armata - au luat Congresul cu asalt.

Controalele au obiectivul să se asigure că membrii Gărzii Naţionale nu reprezintă vreun risc la adresa ceremoniei învestirii lui Biden.

Generalul Daniel Hokanson:"În coordonare cu Secret Service şi  FBI, toţi militarii care au sosit au fost verificaţi amănunţit"

Comandantul Gărzii Naţionale la Washington, William J. Walker: "În vederea acestei desfăşurări, toată lumea este examinată atent, dar este vorba mai degrabă de o formalitate, pentru că facem tot ceea ce putem pentru a ne verifica trupele".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Lockdown la Capitoliul SUA, din cauza unei amenințări externe de securitate: "Intrarea sau ieşirea interzisă, stați departe de ferestre"