Antena Meniu Search
x

Video Lovitura pe care Rusia o pregătește Ucrainei. Planul cinic prin care militarii ruși vor să îngenuncheze rezistența

Vladimir Putin a găsit o nouă armă pentru a şantaja Occidentul. Cere ridicarea sancţiunilor, iar la schimb se oferă să permită porturilor ucrainene de la Marea Neagră să îşi reia activitatea. Aproape 100 de nave aşteaptă numai la noi, în rada portului Sulina, după ce intrările în porturile Ucrainei au fost blocate de ruşi. Iar asta nu e tot. Moscova cere Kievului să plătească pentru energia produsă la centrala nucleară de la Zaporijie, ocupata de ruși la începutul războiului.  

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 21:07

Vezi și

De aproape o săptămână, Rusia face paradă cu luptătorii pe care i-a capturat la Azovstal. Îi aliniază, apoi urmează triajul. Cei în putere sunt trimişi mai întâi în centre de detenţie, iar de aici ar putea ajunge în lagăre. Oficialii de la Moscova cer să fie judecaţi pentru terorism, drept pedeapsă că au îndrăznit să îşi apere oraşul de invadatori. Răniţii sunt internaţi în spital sub pază. După ce le bandajează rănile, ruşii îi forţează să spună lumii cât de frumos se poartă cu ei. 

Rușii spun că aproape 2.000 de luptători de la Azovstal s-au predat în ultimele zile

Nu se ştie însă câţi mai sunt încă în subsolul oţelăriei, nici în ce stare sunt sau dacă mai au alimente sau apă. Comandanţii rezistenței refuză în continuare să se predea. Unul dintre ei, Bogdan Krotevici, a postat pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei, însoțită de mesajul "Lupta continuă". 

Viaţa este un chin şi pentru cei de la suprafaţă. Ruşii au transformat Mariupolul într-o ruină, iar pentru cei care au rămas aici folosesc diverse metode de a-i îngenunchia. Îi înfometează şi le limitează accesul la o viaţă normală.

Pe acelaşi subiect

Vadym Boychenko, primarul din Mariupol: Sistemul de canalizare nu funcţionează. Trebuie să înţelegem, mai sunt peste 100.000 de oameni în Mariupol. E o problemă. Pot apărea focare de holeră şi alte boli, precum dizenterie şi altele. 

Putin vrea acum să se asigure că va controla tot litoralul Ucrainei. Aşa că întăreşte Flota Rusă la Marea Neagră. A adus aici una dintre cele mai moderne fregate, pentru a înlocui crucişătorul Moskva, scufundat de ucraineni luna trecută.   

Fregata Amiral Makarov este noua ameninţare la Marea Neagră

A fost lansată la apă în 2017, are peste 3.600 de tone şi poate înainta cu 56 de kilometri pe oră. Privim acum spre partea tehnică: este dotată cu rachete de tip Kalibr ce pot atinge ţinte la 2600 de kilometri distanţă. Practric, bat lejer inclusiv în România.

Nava are şi sistem de rachete de autoapărare Shtil-1, artilerie antiaeriană, lansator de rachete și torpile antisubmarin. Valoarea ei se apropie de 500 de milioane de euro.

Mai la Est, în localităţile din Donbasul bombardat fără încetare, nu există zi fără înmormântări.  

Rusia îi mai pregăteşte o lovitură Ucrainei

Vrea să o decupleze de la centrala nucleară Zaporijie, cea mai mare din Europa. Militarii au pus mâna pe ea în primele săptămâni de război şi acum vor să îi pună pe ucraineni să plătească pentru energia produsă la ei în ţară. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Putin nu este însă mulţumit de cum merge invazia Ucrainei. Aşa că a început decapitarea armatei. Mai mulţi comandanţi importanţi au fost concediaţi, pentru că nu au reuşit să cucerească Harkov, de exemplu. Este incertă şi soarta Şeful Statului Major, celebrul Valeri Gherasimov. Serviciile britanice au informaţii că Putin nu mai are încredere în el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Lovitura pe care Rusia o pregătește Ucrainei. Planul cinic prin care militarii ruși vor să îngenuncheze rezistența