Antena Meniu Search
x

Vadim, soldatul rus judecat în Ucraina, i-a spus văduvei că îi pare rău că i-a ucis soțul: ”Ni s-a ordonat să venim cu coloana”

Soldat rus judecat în Ucraina pentru crime de război i-a spus joi la proces femeii căreia i-a ucis soțul că îi pare rău. Tânărul de 21 de ani este judecat în Kiev. Război Rusia - Ucraina, ziua 85 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 16:41

Primul soldat rus judecat pentru crime de război în Ucraina, Vadim Șișimarin, i-a transmis unei văduve că îi pare rău că i-a ucis soțul în timpul războiului. "Da, îmi recunosc vina. Înțeleg că nu vei putea să mă ierți, dar îmi pare rău", a spus soldatul rus de 21 de ani. Când a fost întrebat dacă regretă ceea ce a făcut, el a răspuns că știe că a greșit și că îi este rușine.

Femeia l-a întrebat pe soldatul rus de ce a venit în Ucraina. "Ai venit să ne aperi? De cine? M-ai apărat de soțul meu pe care l-ai ucis?". ”Ni s-a ordonat să venim cu coloana, ce va urma nu știam”, a fost reacția militarului rus.

Acesta este primul proces pentru crime de război organizat de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.Soldatul în vârstă de 21 de ani a pledat vinovat miercuri la acuzația că a împușcat un civil de 62 de ani neînarmat în orașul Sumî din Ucraina. Crima s-a produs în a patra zi de război iar rusul riscă închisoare pe viață pentru fapta sa. Procesul a fost amânat miercuri pentru că prea mulți membri ai presei, în jur de 150 de jurnaliști, cameramani și reporteri, se înghesuiau în sala de judecată, potrivit CNN  Judecata a fost mutat la o instanță mai mare din Kiev și a fost reluată azi.

Pe durata procesului vor fi aduși alți doi martori, inclusiv un al doilea soldat rus care se afla în aceeași mașină cu Vadim Șișimarin atunci când acuzatul ar fi tras cu Kalashnikov-ul său. Avocatul lui Vadim Șișimarin, Volodimir Ovsiannikov, a declarat pentru CNN că va întreba dacă prizonierul de război chemat ca martor la proces va depune mărturia în mod voluntar. Ovsiannikov a spus că salută șansa de a oferi o imagine mai completă a evenimentelor exacte de pe 28 februarie. Kremlinul susține că nu are informații despre acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vadim, soldatul rus judecat în Ucraina, i-a spus văduvei că îi pare rău că i-a ucis soțul: ”Ni s-a ordonat să venim cu coloana”