Antena Meniu Search
x

Video Cum sunt văzuți luptătorii din Batalionul Azov în Rusia. Un deputat îi vrea executați: "Animale îmbrăcate în haine de om"

Rusia a obţinut prima victorie în războiul din Ucraina: oraşul Mariupol, port la Marea Azov. Kremlinul anunţă că aproape 1.000 de militari ucraineni s-au predat. Soarta soldaţilor care au rezistat eroic mai bine de o lună în tunelurile de la Azovstal este însă incertă. Ar putea fi judecaţi pentru crime de război, iar în Duma de Stat s-a cerut chiar reintroducerea pedepsei cu moartea. 

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 19:25

Vezi și

Sute de militari ucraineni au văzut lumina zilei după săptămâni în care au stat sub pământ în oţelăria de la Azovstal. Epuizaţi, înfometaţi sau chiar răniţi, luptătorii au ieşit din tuneluri şi s-au predat forţele ruse care au ocupat Mariupolul. Printre cei evacuaţi nu se află însă niciunul dintre comandanţi

Cei grav răniţi au fost internaţi într-un spital aflat la 40 de km de Azovstal. Ceilalţi au fost duşi într-un sat controlat de separatişti la 30 de km sud de Doneţk. Sperau să fie eliberaţi într-un schimb de prizonieri, însă autorităţile pro-ruse par să urmeze dorinţa Moscovei şi vor ca aceştia să fie judecaţi pentru crime de război. 

Viaceslav Volodin, preşedinte Dumă de Stat: Criminalii nazişti nu ar trebui să fie daţi la schimb. Sunt criminali de război şi ar trebui să facem tot posibilul să îi ducem în faţa tribunalului.

Un deputat cere chiar reintroducerea pedepsei capitale pentru cei găsiţi vinovaţi.

Pe acelaşi subiect

Leonid Slutsky, deputat rus: Nu merită să trăiască după crimele pe care le-au comis împotriva umanităţii. Aceste animale îmbrăcate în haine de om. Ar trebui să primească ceea ce merită.

Pentru Kiev, militarii din Mariupol sunt adevăraţi eroi

Hanna Maliar, ministru-adjunct Ministerul Apărării din Ucraina: Poziţiile păstrate de apărătorii din Mariupol nu au permis inamicilor noştri să desfăşoare în alte zone peste 20.000 de militari. 

Autorităţiile ucrainene continuă să facă eforturi pentru salvarea luptătorilor cu ajutorul mediatorilor din Turcia.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Misiunea de evacuare continuă. Este supervizată de armată şi serviciile secrete. Sunt implicaţi şi cei mai influenţi mediatori internaţionali.

Invadatorii din Mariupol au planuri mari pentru portul de la Marea Azov. Vor să dărâme combinatul şi să construiască în locul lui un parc, iar oraşul să fie transformat în staţiune turistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cum sunt văzuți luptătorii din Batalionul Azov în Rusia. Un deputat îi vrea executați: "Animale îmbrăcate în haine de om"