Antena Meniu Search
x

Video Mama lui Alexei Navalnîi, apel sfâșietor către Vladimir Putin: "Soluţia la această problemă depinde doar de tine"

Apel sfâşietor la Vladimir Putin. Mama lui Alexei Navalnîi i-a cerut preşedintelui rus să-i permită ridicarea cadavrului. Cu mai puţin de o lună până la alegerile prezidenţiale, liderul de la Kemlin pare ocupat cu epurările politice. Fratele lui Alexei Navalnîi, Oleg, a fost pus şi el pe lista celor urmăriţi de statul rus, în timp ce o balerină care a strâns 50 de dolari pentru Ucraina a fost arestată şi trimisă după gratii pentru trădare. 

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 20:55

Vezi și

Pentru a cincea zi la rând, mama lui Alexei Navalnîi a încercat să îi recupereze corpul de la morgă. A primit acelaşi răspuns - cadavrul rămâne pentru examene toxicologice, care vor dura cel puţin două săptămâni. Aşa că s-a adresat direct preşedintelui rus.

  • Liudmila Navalnîi, mama lui Alexei Navalnîi: Fac apel la tine, Vladimir Putin, pentru că soluţia la această problemă depinde doar de tine. Lasă-mă să îmi văd, în sfârşit, fiul! Cer ca trupul lui Alexei să îmi fie predat imediat ca să pot să îl îngrop într-un mod uman. 

Statul rus pare însă că s-a lansat într-o răzbunare împotriva familiei Navalnîi

Fratele lui Alexei, Oleg, care nu se mai află în Rusia din 2021, a fost pus pe lista celor urmăriţi internaţional pentru o condamnare din 2022.

Pe acelaşi subiect

Lista epurărilor continuă şi cu Ksenia Karelina, o balerină rusă care are şi cetăţenie americană. Ea a fost arestată la final de ianuarie pentru a strâns fonduri pentru Ucraina şi a transferat 51 de dolari unei organizaţii caritabile de acolo. Este acuzată de înaltă trădare şi riscă 20 de ani după gratii.

Zilele trecute, un pilot rus care a dezertat la începutul războiului cu un elicopter al armatei a fost găsit asasinat în Spania. Un fost rival politic al lui Putin, refugiat la Londra, spune că riscul acesta îi pândeşte pe toţi cei care îl înfruntă pe liderul rus.

  • Mihail Hodorkovski, opozant al lui Putin: Dacă te gândeşti tot timpul că poţi fi asasinat rişti să înnebuneşti, o iei razna. Trebuie să uiţi de acest lucru, să îţi spui că meseria ta este puţin riscantă, precum cea de jurnalist.  

Nici văduva lui Navalnîi nu a scăpat - contul ei de pe reţeaua de socializare X a fost suspendat aproximativ o oră, din greşeală.

Ţările europene continuă să pună presiune pe Moscova

Ambasadorii ruşi au fost convocaţi să dea explicaţii în Germania, Finalnda, Suedia, Olanda şi Marea Britanie. Şeful diplomaţiei europene nu s-a sfiit de cuvinte tari când a vorbit de moartea lui Navalnîi. 

  • Josep Borrell, şeful diplomaţiei UE: A fost ucis încet într-o închisoare din Rusia de către regimul lui Putin. Aceasta este descrierea corectă.  

Declaraţia vine după discuţia purtată de liderii UE cu văduva lui Navalnîi, care a acuzat că soţul ei a fost ucis de Putin cu Noviciok. 

  • Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Desigur, acestea sunt acuzații absolut nefondate, nepoliticoase, la adresa șefului statului rus. Dar, având în vedere că Iulia Navalnîi a devenit văduvă acum câteva zile, nu o să comentez acuzaţia.

Pe tot continentul, oamenii de rând continuă să prezinte omagii pentru Alexei Navalnîi

 Zeci de ruşi din Moscova şi Sankt Petersburg au depus flori la monumentele victimelor represiunii politice. Imediat ce sunt depuse, florile sunt însă ridicate de soldaţi.

Printre cei care i-au adus un omagiu fostului disident este şi ambasadorul român la Moscova, care a scris că este alături de ruşii care vor libertate şi democraţie. La Roma, sute de oameni s-au adunat în centrul oraşului cu lumânări, lângă un portret al lui Navalnîi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Mama lui Alexei Navalnîi, apel sfâșietor către Vladimir Putin: "Soluţia la această problemă depinde doar de tine"