Antena Meniu Search
x

Momentul în care un convoi rusesc transportă trupul lui Navalnîi de la închisoare la morgă. Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere din trafic

Văduva lui Alexei Navalnîi îl acuză pe Vladimir Putin că i-a asasinat soţul cu otravă. Iulia Navalnîi a promis să ducă lupta mai departe şi a cerut opoziţiei să fie alături de ea. În timpul acesta, autotităţile au refuzat a treia zi la rând să predea cadavrul şi spun că au nevoie de două săptămâni pentru teste. În marile oraşe europene, ambasadele ruse au fost vizate din nou de proteste. La Bucureşti, autorităţile vor să schimbe numele unei străzi în memoria disidentului.     

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 09:07

Vezi și

De mai bine 72 de ore, mama lui Alexei Navalnîi, Liudmila, bate pe la toate uşile pentru a recupera cadavrul fiului ei. De fiecare dată primeşte un refuz, în ciuda faptului că 12.000 de ruşi au trimis cereri în sprijinul ei. Amânările repetate ale autorităţilor ar avea ca scop să ascundă urmele unui asasinat, susţine văduva lui Navalnîi, care a publicat un mesaj emoţionat în care acuză regimul lui Vladimir Putin că l-a otrăvit din nou, cu Noviciok, o neurotoxină puternică.

Iulia Navalnîia: Cu răutate şi laşitate, acum îi ascund trupul, nu îl arată mamei lui, nu îi dau trupul, mint penibil și așteaptă să dispară urmele unui alt Noviciok al lui Putin.

Pe reţelele de socializare, Iulia Navalnîia a postat un ultim mesaj pentru soţul ei - "Te iubesc"

Noi imagini surprinse de camerele de supraveghere din trafic par să arate un convoi rusesc care transporta trupul lui Alexei Navalnîi de la închisoare la morgă chiar în seara zilei în care şi-a pierdut viaţa, pe 16 februarie. 

Pe acelaşi subiect

Iulia Navalnîia: Soţul meu nu a putut fi doborât. Şi acesta este motivul pentru care Putin l-a ucis. Voi continua munca lui Alexei Navalnîi, voi continua să lupt pentru ţara noastră. Şi vă cer să fiţi alături de noi.

Ieri, Iulia Navalnîia a mers la Bruxelles, unde a fost primită de şeful Consiliului European şi de miniştrii de Externe din Uniunea Europeană. Oficialii vor să îi ofere Iuliei Navalnîi o platformă pentru a continua lupta împotriva regimului Putin, începută de soţul ei.

Josep Borrell, şeful diplomaţiei: Statele membre ale UE vor propune sancţiuni împotriva celor responsabili. Cel mai mare vinovat este Putin însuşi.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: În condiţiile în care nu există informaţii oficiale, considerăm că este absolut inacceptabil să apară declarații care mi se par detestabile, sincer să fiu.

La Bucureşti, autorităţile locale se gândesc să boteze o stradă din capitală cu numele Alexei Navalnîi în semn de omagiu. Este vorba de strada Tuberozelor. Nu a fost aleasă întâmplător, pe ea se află consultul Rusie din Bucureşti. Propunerea urmează să fie discutată într-o viitoare şedinţă a Consiliului Capitalei şi dacă va fi adoptată, din luna marite, Strada Tuberozelor ar putea deveni strada Alexei Navalnîi.

Reacţia lui Trump după moartea lui Navalnîi

După mai mult de trei zile în care nu şi-a exprimat părerea despre decesul lui Navalnîi, Donald Trump a transmis un mesaj în care a scris că moartea subită a opozantului l-a făcut "din ce în ce mai conștient" cu privire la ceea ce se întâmplă în ţara lui. Spre deosebire de ceilalţi lideri, fostul preşedinte american nu l-a menţionat deloc pe Putin.

Moartea lui Navalnîi aduce în continuare numeroase comemorări în Europa. La Roma, italienii au venit cu lumânări în faţa primăriei unde a fost proiectată şi o poză cu marele critic al liderului rus.

Moartea opozantului continuă să provoace furie în numeroase ţări din Europa. La protestul din Berlin au participat şi activistele anti-Putin de la Pussy Riot. "Simţeam că există speranţă pentru că Navalnîi trăieşte. Am crezut că o să fie Nelson Mandela al nostru". 

În Rusia, protestele au fost înăbuşite în faşă. În Sankt Petersburg, 150 de persoane au fost deja condamnate la 14 zile după gratii, pentru că au îndrăznit să-i aducă un omagiu lui Navalnîi. Ambasadoarea americană, care se bucură de imunitate, nu a putut fi oprită de poliţie. Ea a fost fotografiată în genunchi în timp ce depunea flori pentru victimele represiunii politice din Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un convoi rusesc transportă trupul lui Navalnîi de la închisoare la morgă. Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere din trafic