Antena Meniu Search
x

Trupul neînsufleţit al lui Alexei Navalnîi va fi predat familiei abia peste 14 zile. Autorităţile ruse vor să facă o "examinare chimică"

Autorităţile ruse nu vor preda trupul neînsufleţit al lui Alexei Navalnîii familiei decât după finalizarea tuturor anchetelor. Întregul proces ar putea dura cel puţin două săptămâni. Anunţul a fost făcut de Kira Iarmîş, purtătorul de cuvânt al echipei de comunicare a fostului disident rus.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 10:49

Trupul neînsufleţit al lui Alexei Navalnîi va fi predat familiei abia peste 14 zile. Autorităţile ruse vor să facă o "examinare chimică"
- Getty Images

Potrivit lui Iarmiş, cadavrul lui Navalnîi va fi păstrat de autorităţile ruse încă 14 zile pentru a se realiza o "examinare chimică". "Mama lui Aleksei (Navalnîi) şi avocaţii săi au sosit la morgă (luni) dimineaţa. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când am întrebat personalul dacă corpul este acolo, nu au răspuns", a fost mesajul postat de Kira Iarmiş pe X.

Navalnîii a fost arestat în 2021 şi avea de ispăşit o pedeapsă de peste 30 de ani

Iulia Nalvanaia declarase în urmă cu o zi că suspectează autorităţile ruse că i-au otrăvit soţul în închisoare cu Noviciok, un agent neurotoxic. În primele 24 de ore de la moartea lui Alexei Navalnîi, familia şi apropiaţii nu au ştiut unde se află trupul acestuia. Presa rusă a aflat ulterior că a fost depus la morga din Salekhard şi că este păzit în permanenţă de doi poliţişti.

Navalnîi, cel mai aprig contestatar intern al președintelui rus Vladimir Putin, a căzut inconștient și a murit vineri după o plimbare în închisoare. Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracțiuni despre care el a susținut că sunt înscenate cu scop politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Trupul neînsufleţit al lui Alexei Navalnîi va fi predat familiei abia peste 14 zile. Autorităţile ruse vor să facă o "examinare chimică"