Antena Meniu Search
x

Video Manifestaţii anti-război pe străzile mai multor capitale europene, în timp ce Putin etala tancurile rusești de Ziua Victoriei

În timp ce Putin etala tancurile rusești de Ziua Victoriei, în mai multe capitale europene s-a ieşit în stradă în semn de solidaritate pentru Ucraina, în spiritul unitătii de Ziua Europei. Au existat, însă, și marșuri pro-Putin, în state precum Serbia și Bosnia, ca un gest de susţinere al mesajului de la Moscova. 

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 08:47

Manifestaţii anti-război în mai multe capitale europene de Ziua Europei
Manifestaţii anti-război în mai multe capitale europene de Ziua Europei

În Sarajevo, sute de oameni au ieşit luni în stradă pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Ucraina. Într-un marş tăcut, purtând bannere şi pancarte, manifestanţii şi-au arătat compasiunea faţă de suferinţa ucrainenilor. 

Ruşii nu-i vor învinge niciodată. Preşedintele Zelenski a spus că Ucraina va câștiga. Și sunt sigur că are dreptate - da, ucraineni, voi veți câștiga, a spus un manifestant. 

În Italia, cladirea Ambasadei Ucrainei la Roma a fost înfăşurată cu un banner de 50 de metri lungime format din mai multe steaguri ale Uniunii. Momentul a fost pus la cale de o organizaţie pro-europeană ca un simbol al solidarităţii tuturor statelor membre cu Ucraina.

Christian Masset, ambasadorul Franţei în Italia: Avem nevoie de unitate și hotărâre pentru a opri războiul, pentru a avea o încetare a focului și o retragere a armatei ruse. De asemenea, ne trebuie unitate și determinare în sprijinirea poporului ucrainean.

Pe acelaşi subiect

Ambasadorul Rusiei în Polonia, stropit cu vopsea roşie 

Ambasadori din diferite state europene au fluturat steagul ucrainean în faţa clădirii şi au purtat în piept panglici galben-albastre. 

Mai multe persoane au aruncat într-un gest anti-război vopsea roşie către Ambasadorul Rusiei în Polonia. Acesta a fost stropit în timp ce încerca să depună flori în cimitirul soldaților sovietici din Varşovia. Ambasadorul si însoţitorii săi au fost huiduiţi minute în şir.

Manifestaţii de solidaritate au fost şi în Cehia, unde mai multe femei au transmis un mesaj dur din faţa consulatului rus din Praga. În timp ce la Moscova Rusia blama occidentul pentru începerea războiului, protestatarele, pictate sugestiv cu sânge fals, s-au revoltat împotriva crimelor şi violurilor comise de soldatii ruşi împotriva ucrainencelor. 

Au fost manifestaţii, luni, şi în Serbia şi în partea sârbă a Bosniei, însă de data aceasta pentru susţinerea Rusiei. Oamenii au fluturat steaguri şi machete în forma literei Z şi figurine din carton în mărime naturală cu preşedintele Putin. În Bosnia, manifestanţii au folosit bannere cu mesaje care susțineau direct invazia rusă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Manifestaţii anti-război pe străzile mai multor capitale europene, în timp ce Putin etala tancurile rusești de Ziua Victoriei