Antena Meniu Search
x

Mario Zagallo a murit la 92 de ani, după o viaţă dedicată fotbalului. A fost primul care a câştigat Cupa Mondială în calitate de jucător şi antrenor

Doliu în fotbalul mondial. Mario Zagallo, cvadruplu campion mondial cu naţionala Braziliei, a murit, vineri, la Rio de Janeiro, la vârsta de 92 de ani, a anunţat familia sa, potrivit news.ro. Zagallo a fost foarte popular printre fani, care i-au apreciat francheţea şi patriotismul. Este singura persoană, alături de Didier Deschamps şi Franz Beckenbaueur, care a câştigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor. 

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 10:10

"Cu mare tristeţe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârşit şi un mare om. Un idol uriaş. Un patriot care ne lasă o moştenire de mari realizări... ", a anunţat familia într-un comunicat.

Fostul mijlocaş a fost de două ori campion mondial ca jucător, apoi ca antrenor, şi în cele din urmă ca antrenor secund

Fostul mijlocaş, născut la Maceio, a fost de două ori campion mondial ca jucător, în 1958 şi 1962, apoi ca antrenor, în 1970, şi în cele din urmă ca antrenor secund al prietenului său Carlos Alberto Parreira, în 1994. El a fost, de asemenea, vicecampion mondial în 1998. Zagallo a mai antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco şi Botafogo), precum şi Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) şi Emiratele Arabe Unite (1988-90).

Zagallo a fost foarte popular printre fani, care i-au apreciat francheţea şi patriotismul

Zagallo a fost foarte popular printre fani, care i-au apreciat francheţea şi patriotismul. Este singura persoană, alături de Didier Deschamps şi Franz Beckenbaueur, care a câştigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Format la Botafogo, stângaciul, extrem de abil şi inteligent, a evoluat alături de cei mai mari jucători din istoria ţării sale, de la Pelé la Garrincha, fără a-i uita pe Didi, Nilton Santos, Gerson, Rivellino, Jairzinho şi Tostao.

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF), prin preşedintele său Ednaldo Rodrigues, a adus un omagiu "eternului său campion" şi a declarat şapte zile de doliu în onoarea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » Mario Zagallo a murit la 92 de ani, după o viaţă dedicată fotbalului. A fost primul care a câştigat Cupa Mondială în calitate de jucător şi antrenor