Antena Meniu Search
x

Mii de participanţi la protestul de la Berlin împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului

Mii de participanţi au participat, în cursul zilei de miercuri, la o acţiune de protest desfăşurată la Berlin, împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului.

de Redactia Observator

la 21.04.2021, 17:57

Şapte participanţi la protestele de la Berlin au fost arestaţi
Nemţii se revoltă din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului - Hepta
  • Şapte dintre protestatarii de la Berlin au fost arestaţi.

Manifestanţii şi-au declarat nemulţumirea faţă de modul în care autorităţile centrale, în frunte cu cancelarul Angela Merkel, gestionează criza provocată de pandemia de coronavirus.

Conform news.ro, deşi autorităţile locale au refuzat să impună restricţii dure pentru combaterea coronavirusului, autorităţile centrale au adoptat un proiect de lege prin care să fie acordate puteri sporite Guvernului federal în lupta împotriva pandemiei.

Proiectul de lege a fost iniţiat chiar de către cancelarul german Angela Merkel. Proiectul de lege dă posibilitatea Guvernului naţional să decidă pentru întreaga ţară impunerea unor restricţii de circulaţie, în perioada 22.00-05.00, dar şi limitări ale adunărilor private, activităţilor sportive şi programului magazinelor.

De asemenea, proiectul de lege prevede şi ca elevii să revină la învăţământul online în zonele în care rata de infectare depăşeşte 165 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Pe acelaşi subiect

Şapte protestatari de la Berlin, arestaţi

Circa 8.000 de persoane au participat la protestul de miercuri, de la Berlin, conform Bild, şi peste 10.000 de persoane, conform unor site-uri de socializare. Oamenii au protestat sub sloganul "Pace, libertate, fără dictatură" şi au reclamat diferite încălcări ale Constituţiei, dar şi impunerea unor restricţii haotice şi lentoarea campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului.

Autorităţile centrale s-au temut că la protest vor participa mai multe persoane, astfel că peste 2.200 de poliţişti au fost mobilizaţi. Aceştia i-au împrăştiat pe manifestanţi cu spray lacrimogen, sub pretextul că manifestanţii nu purtau măşti de protecţie şi nu păstrau distanţarea socială. Şapte dintre protestatari au fost arestaţi pentru că au aruncat cu sticle şi cu bolovani în forţele de ordine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Mii de participanţi la protestul de la Berlin împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului