Antena Meniu Search
x

Video A treia zi de proteste, cu mai puțini oameni în stradă: "Protestez împotriva libertăţii". La Craiova, manifestanții au ars poze cu Raed Arafat

A treia zi de proteste s-a încheiat paşnic! După manifestaţia violentă de luni noaptea, de această dată, în Capitală, oamenii au ieşit în stradă doar cu vuvuzele şi steaguri tricolore. S-au rezumat să-şi strige ofurile pe la porţile instituţiilor. Numărul protestatarilor a fost mult mai mic atât în Bucureşti, cat şi în celelalte oraşe din ţară.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 10:37

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Protestatar: De acum, protestele noastre vor fi civilizate. Libertate, libertate! 

Cu o promisiune şi cu mult mai puţini oameni în stradă. Aşa a început a treia zi de proteste anti-mască în Capitală. Nu au mai fost conflicte violente, ci doar fel de fel de nemulţumiri şi nedumeriri. 

Reporter: De ce ai venit aici?

Protestatar: Să protestez împotriva libertăţii.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Împotriva?

Protestatar: Da. 

Protestatar: Se leagă oamenii de pat, sunt chinuiţi, omorâţi, bătuţi. Nu sunt trataţi aşa cum trebuie.

Reporter: Adică, medicii îi leagă de pat?

Protestatar: Exact. 

Câteva sute de oameni au ieşit să protesteze. Au fluturat steaguri, au suflat în vuvuzele şi au scandat împotriva restricţiilor. 

Protestatar: Mi se pare o prostie să se închidă sălile de sport. Atâta timp cât nu au fost focare în sălile de sport.

Protestatarii au mărşăluit pe la porţile mai multor instituţii. Au trecut pe la Palatul Victoria, Ministerul Afacerilor Interne şi Palatul Cotroceni. 

Protestatar: Ei au furat ţara. Dacă noi furăm ceva, ne bagă la puşcărie. Vrem dreptate! 

La Craiova, protestatarii au ars poze cu Raed Arafat

Manifestaţia violentă de luni noaptea s-a încheiat cu peste 220 de sancţiuni, în valoare de peste 200.000 de lei. 188 de persoane au fost săltate şi duse la audieri, după ce în timpul protestelor au spart mai multe refugii de autobuz şi vandomate stradale. 

Protestele au continuat şi în alte oraşe din ţară, dar cu un număr mai mic de participanţi. În Constanţa, mulţimea a fost atacată cu. ouă, de la balconul unui bloc. La rândul lor, manifestanţii au aruncat cu sticle. 

Iar la Botoşani, echipele de intervenţie au avut de furcă cu un protestatar ameţit de alcool. A fost luat cu ambulanţa pentru că era aproape să intre în comă. 

La Craiova, protestatarii au ars poze cu Raed Arafat, iar, la Galaţi, jandarmii au avut de furcă doar cu un copil de 13 ani, în buzunarul căruia au găsit un briceag. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » A treia zi de proteste, cu mai puțini oameni în stradă: "Protestez împotriva libertăţii". La Craiova, manifestanții au ars poze cu Raed Arafat