Antena Meniu Search
x

Video Miting de solidaritate uriaş pentru Iran. Peste 80.000 de nemţi au ieşit în stradă şi au scandat: "Femeie, Viaţă, Libertate"

Zeci de mii de oameni au luat parte, la Berlin, la un uriaş miting de solidaritate cu protestele din Iran, care continuă de mai bine de o lună. Sâmbătă au avut loc adunări în mai multe capitale, inclusiv în Washington, unde mii de oameni au mărșăluit în solidaritate cu iranienii. Oamenii au cerut ca Occidentul să ia măsuri împotriva Gărzii Revoluționare a Iranului

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 11:40

Vezi și

Mulţi participanţi erau exilaţi iranieni, veniţi din diferite ţări ale Uniunii Europene şi chiar de peste Ocean. Organizatorii spun că a fost cea mai mare demonstraţie din străinătate de la întemeierea regimului islamist de la Teheran, în 1979.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un miting asemănător a avut loc şi la Londra

Oamenii au arborat drapele iraniene şi pancarte cu lozinca manifestaţiilor din Iran: "Femeie, Viaţă, Libertate". Un miting asemănător a avut loc şi la Londra. 

Protestele din Iran au fost declanşate de moartea tinerei Mahsa Amini arestate de aşa-numita "poliţie a moravurilor", pe motiv că nu purta corect vălul islamic. Manifestaţiile nu au încetat în ciuda unei represiuni violente soldate cu peste 200 de morţi, potrivit grupărilor civice iraniene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Miting de solidaritate uriaş pentru Iran. Peste 80.000 de nemţi au ieşit în stradă şi au scandat: "Femeie, Viaţă, Libertate"