Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un avion F-35 al aviației britanice ratează decolarea de pe un portavion și se prăbușește în mare

Imagini dramatice cu momentul în care un avion de vânătoare al aviației britanice se prăbușește în mare, ratând decolarea de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, au devenit virale pe rețelele de socializare. Pilotul s-a salvat în ultima clipă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.11.2021, 18:01

Momentul în care un avion F-35 al aviației britanice ratează decolarea de pe un portavion și se prăbușește în mare
Momentul în care un avion F-35 al aviației britanice ratează decolarea de pe un portavion și se prăbușește în mare - captura twitter

Filmarea surprinde momentul în care aeronava F-35 de 100 de milioane de lire sterline cade în mare atunci când încearcă să se desprindă de pe pista portavionului, în timpul unor operațiuni de zbor în Marea Mediterană.

Oficialii britanici au transmis că e prea devreme să comenteze filmarea și că deocamdată se fac eforturi pentru a recupera avionul de pe fundul mării, scrie BBC.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Imaginile, distribuite pe Twitter, arată cum pilotul se ejectează din cockpit cu câteva secunde înainte ca avionul să cadă în mare. La câteva secunde după ce avionul dispare, o parașută poate fi văzută plutind în jos spre mare, chiar în fața navei de 65.000 de tone.

Pe acelaşi subiect

Pilotul a fost recuperat în siguranță din Marea Mediterană

Ministerul Apărării a confirmat că a avut loc un accident și a spus că pilotul a fost recuperat în siguranță din Marea Mediterană.

Deocamdată se fac speculații cu privire la cauzele incidentului aviatic, una dintre ele fiind aceea că protecția care acoperea motorul nu a fost scoasă înainte de decolare.

Avioanele de pe portavionul HMS Queen Elizabeth au participat la misiuni în Irak și Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un avion F-35 al aviației britanice ratează decolarea de pe un portavion și se prăbușește în mare