Antena Meniu Search
x

Update Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a demisionat din fruntea companiei

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, și-a anunțat demisia din fruntea companiei. Inițial, vestea referitoare la o eventuală demisie a fost lansată, pe surse, la televiziunea americană CNBC. Parag Agrawal, directorul de tehnologie al Twitter, va prelua conducerea, a anunțat compania.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 18:55

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, se pregătește să-și dea demisia din fruntea companiei
Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, se pregătește să-și dea demisia din fruntea companiei - Profimedia Images

UPDATE: Jack Dorsey a confirmat demisia din fruntea companiei într-un mesaj postat pe Twitter. 

„Am decis să părăsesc Twitter pentru că cred că compania este gata să treacă de la fondatorii săi”, a spus Dorsey într-o declarație.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Jack Dorsey, în vârstă de 45 de ani, era atât CEO-ul Twitter, cât și Square, compania sa de plăți digitale. Dorsey va rămâne membru al consiliului de administrație până la expirarea mandatului său la Adunarea acționarilor din 2022, a spus compania. Președintele Salesforce și COO Bret Taylor va deveni președintele consiliului de administrație, succedându-i lui Patrick Pichette, un fost director executiv al Google, care va rămâne în consiliu în calitate de președinte al comitetului de audit.

Pe acelaşi subiect

Parag Agrawal, cel care îl va înlocui pe Jack Dorsey, lucrează cu Twitter de mai bine de un deceniu. El a fost responsabil de strategia care implică inteligența artificială și învățarea automată și a condus proiecte pentru a face tweet-urile din cronologia utilizatorilor mai relevante pentru aceștia.

Agrawal a efectuat stagii de cercetare la AT&T, Microsoft și Yahoo înainte de a se alătura Twitter.

Știrea inițială

Potrivit CNBC, Jack Dorsey va demisiona în cel mai scurt timp, citând „un număr de persoane familiarizate cu situația”. David Faber, jurnalistul CNBC care a făcut anunțul, a transmis că nu știe mai multe detalii despre situația de la Twitter și nici nu e clar cine va prelua conducerea companiei.

Jack Dorsey conduce din funcția de CEO atât Twitter cât și Square, compania sa de plăți digitale. În trecut, el s-a confruntat cu mai multe apeluri ale unor acționari pentru a se concentra asupra uneia dintre companiile pe care le conduce.

Deocamdată nu se cunoaște motivul pentru care Dorsey ar face un pas înapoi, însă viitorul CEO al Twitter va trebui să îndeplinească obiectivele interne extrem de ambițioase ale Twitter. Compania a anunțat la începutul acestui an că își propune să aibă 315 milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili până la sfârșitul anului 2023 și să-și dubleze cel puțin veniturile anuale în acel an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a demisionat din fruntea companiei