Antena Meniu Search
x

Muncitori romani, morti intr-un incendiu in Germania!

Scene dramatice au fost filmate in Germania unde mai multi muncitori romani au sarit pe fereastra, de la etaj, sa isi salveze viata. Cladirea in care locuiau era mistuita de flacari, iar geamul era singura lor scapare

Vezi și

Era singura sansa. Altfel, riscau cu totii sa fie mistuiti de flacari sau sufocati de fumul inecacios. 30 de oameni locuiau in casa care a luat foc. "Este vorba, in principal, despre romani, care locuiesc si lucreaza aici, fac parte din breasla muncitorilor. Doua persoane se afla inca in cladire", a declarat Josef Pieper, reprezentant al Pompierilor. Din nefericire, cei doi romani, unul de 32 de ani, celalalt, de 45 de ani, nu au reusit sa iasa la timp din casa in flacari.

Toti locatarii casei lucrau pe un santier naval din orasul Papenburg. Construiau ambarcatiuni de lux. Viata lor in Germania era insa departe de acest standard. Romanii locuiau claie peste gramada in casa unde fusesera cazati de firma angajatoare. 13 paturi erau inghesuite intr-o camera. Sub ele oamenii depozitau tot ce aveau, iar salariile erau de mizerie. "Multi oameni nevoiasi vin aici pentru cinci euro pe ora. E mult mai bine decat sa nu primeasca nimic in tara natala, dar, cu toate astea, nu este normal", spune Ursula Wentingmann, reprezentanta a firmei IG Metall.

Autoritatile germane nu stiu, deocamdata, cauzele incendiului in care au murit cei doi romani.

La Santierul Naval Meyer Werft din Pepenburg lucreaza sute de romani. Oamenii tin de cate o firma germana care lucreaza pentru santier, dar sunt angajati de firme romanesti. E si motivul pentru care, din salariile trecute pe hartie, in buzunar oamenilor le ajung sume de nimic, scrie presa germana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Muncitori romani, morti intr-un incendiu in Germania!