Antena Meniu Search
x

Video "Noi suntem acum la mâna delincvenţilor". Cum au ajuns corupţia şi mafia imobiliară să facă victime în Ischia

Bilanţul victimelor din Ischia a ajuns la opt morţi, printre care şi un bebeluş. Dezastrul putea fi evitat dacă nu ar fi fost aşa multe construcţii clandestine, iar statul pedepsea ilegalităţile, cred localnicii din insula devastată sâmbătă de o alunecare de teren. Peste 90% dintre comune sunt expuse dezastrelor naturale, avertizează şeful biroului de protecție civilă din Italia. 

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 21:34

Vezi și

A treia zi de căutări în Ischia reduce tot mai mult speranţele rudelor care aşteaptă veşti despre cei răpiţi de valul uriaş de noroi care s-a năpusit de pe un munte asupra staţiunilor de pe coastă. 

Localnic: Doamna care locuia la parterul casei a plecat de la mama ei şi acum este moartă, împreună cu fiul ei. Nu au putut să supravieţuiască din cauza tuturor pietrelor şi a pământului.

Localnic: Casa aceasta a fost distrusă, la fel şi cealaltă.  

Dispăruţii sunt căutaţi în continuare şi pe uscat şi în mare, unde este posibil să fi fost duşi de torenţi. Peste 200 de salvatori încearcă o minune în timp ce sute de voluntari încearcă să îndepărteze urmele catastrofei. Casamicciola, o mică staţiune romantică, este acoperită de un strat de mâl de aproape un sfert de metru. 

Pe acelaşi subiect

Între timp, apar voci care dau vina pe mafia imobiliară şi corupţie. Italia a acordat în mai multe rânduri amnistia pentru construcții ilegale şi i-a lăsat să scape doar cu o amendă pe proprietarii care au ridicat clădiri fără autorizaţii. După tragedie, autorităţile au decretat stare de urgenţă de un an în Ischia, timp în care nu vor elibera aprobări de construcţie. 

Noi suntem acum la mâna delincvenţilor. Primul delincvent este chiar statul, statul care introduce starea de urgenţă în loc să prevină. Acesta este adevărul! 

Refacerea regiunilor distruse de alunecarea de teren din insula Ischia va costa cel puţin patru milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Noi suntem acum la mâna delincvenţilor". Cum au ajuns corupţia şi mafia imobiliară să facă victime în Ischia