Antena Meniu Search
x

Şi-a sunat tatăl chiar înainte de a fi înghiţită de un val de pământ. Cadavrul ei, printre cele 5 găsite de salvatorii italieni

Tatăl unei femei în vârstă de 30 de ani a povestit cum aceasta l-a sunat pentru ajutor când a avut loc alunecarea de teren, dar că nu a reușit să o salveze. Ea a fost unul dintre cele cinci cadavre găsite de salvatori, dar cel puțin nouă persoane sunt încă dispărute pe insula de lângă Napoli.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 10:37

Cadavrul ei, printre cele 5 găsite de salvatorii italieni
Şi-a sunat tatăl chiar înainte de a fi înghiţită de un val de pământ - Profimedia

Ea a fost unul dintre cele cinci cadavre găsite de salvatori, dar cel puțin nouă persoane sunt încă dispărute pe insula de lângă Napoli. Torentul de noroi și moloz a distrus case și a mașini care au ajuns în mare. Au urmat zile de ploi abundente în sudul Italiei, dar acum că vremea s-a atenuat, încep să se vadă cu adevărat daunele lăsate în urmă. Peste 100 de pompieri și scafandri au fost trimiși la Ischia pentru a încerca să curățeze străzile pline de moloz, potrivit BBC.

La fel ca în apropiere de Capri, Ischia, în Marea Tireniană, este o destinație de vacanță atât pentru străini, cât și pentru italieni. O problemă cheie pe insulă este însă că aproximativ jumătate din case sunt construite ilegal și astfel nu pot rezista forței alunecărilor de teren și a cutremurelor.

Guvernul a alocat 2 milioane de euro pentru reconstrucția caselor

Nello Musumeci, ministrul protecției civile, a declarat pentru ziarul Il Messaggero că Italia are nevoie de un „plan național de adaptare la schimbările climatice” pentru a se asigura că infrastructura poate rezista la fenomene din ce în ce mai frecvente, cum ar fi ploile abundente.  "Securizarea teritoriului nostru este cea mai mare lucrare publică pe care o avem de finalizat în următorii câțiva ani. Dacă nu o facem, vom plâmge încă mai mulți oameni", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Guvernul a aprobat starea de urgență, alocând o sumă inițială de 2 milioane de euro pentru a ajuta la reconstrucția caselor. Autoritățile spun că au recuperat până acum cadavrele a cinci persoane.

O femeie de 30 de ani, al cărei soț este încă dispărut, și-a chemat ajutorul tatălui, dar acesta nu a putut ajunge la ea din cauza adunăturilor de noroi din jurul casei. Când serviciile de salvare au reușit să treacă prin moloz, femeia era deja moartă. Tot duminică, 27 septembrie, a fost găsit cadavrul unei femei în vârstă, precum și cel al unei fete de cinci sau șase ani ai cărei părinți, frate și unchi ar fi încă dispăruți. Duminică după-amiază, echipa de salvare a spus că a găsit un al patrulea cadavru, însă detaliile despre identitatea acelei victime nu sunt încă cunoscute.

Torentul de noroi a rupt copaci, a cuprins clădiri și a măturat mașinile și casele oamenilor. Ploile abundente au lovit Campania, regiunea care înconjoară Napoli și Ischia, timp de câteva zile. Joi, două persoane au fost ucise din cauza vremii nefavorabile din regiune. Un turist argentinian s-a înecat după ce a fost dus în mare în timpul unei furtuni de coastă, în timp ce un bărbat a fost lovit de fulger pe o plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Şi-a sunat tatăl chiar înainte de a fi înghiţită de un val de pământ. Cadavrul ei, printre cele 5 găsite de salvatorii italieni