Antena Meniu Search
x

Video Trei copii, printre care un bebeluş de doar 21 de zile, morţi în urma alunecărilor masive de teren de pe insula Ischia. Mesajul Papei Francisc

Stare de urgenţă la Ischia, insula devastată ieri de un val imens de noroi. Un prim ajutor vine din partea Guvernului care va aloca o sumă în valoare de două milioane de euro, anunţă premierul Giorgia Meloni. Sute de salvatori au ajutat fără ezitare la căutarea persoanelor dispărute, în speranţa că le vor găsi în viaţă. Bilanţul a ajuns, din păcate, la şapte morţi, iar cinci oameni sunt în continuare de negăsit. Pentru a fi evitat un alt dezastru, peste două sute de persoane au fost evacuate din casele afectate de alunecarea de teren.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 08:16

Vezi și

În 24 de ore, insula Ischia a ajuns de nerecunoscut. Pe kilometri întregi se întinde un amalgam sinistru de mâl, copaci rupţi de viitură, maşini smulse din loc de puhoaie, bucăţi de ziduri şi acoperişuri sfâşiate de puhoaie. Localnicii îşi revin greu după spaima prin care au trecut şi încearcă să înlăture urmele dezastrului.

Cel puţin 30 de persoane sunt blocate în propriile lor case şi au rămas fără electricitate şi fără apă

Catastrofa naturală provocată de ploaia torenţială a îngenuncheat întreaga comunitate - câteva mii de suflete de pe insula Ischia, un paradis turistic în timpul verii. Cea mai afectată zonă a fost Casamicciola, o comună din nordul micii bucăţi de uscat. Lacrimile locanicilor curg şi pentru vecinii dispăruţi în timpul potopului. Operaţiunile de salvare nu s-au oprit de ieri. Dispăruţii sunt căutaţi şi pe uscat şi pe mare, unde este posibil să îi fi aruncat torenţii.

Mai multe echipaje ale Gărzii de Coastă au început căutările în apa ce înconjoară insula Ischia în speranţa găsirii pesoanelor dispărute. Printre cele şapte victime care şi-au pierdut viaţa în dezastrul de pe insulă se află şi un bebeluş de numai 21 de zile, dar şi alţi doi copii cu vârste de şase şi 11 ani, tragedie care l-a impresionat şi pe Papa Francisc. "Sunt alături de oamenii din insula Ischia, aflaţi în suferinţă după inundaţii. Mă rog pentru victime, pentru cei care suferă şi pentru toţi cei care au fost implicaţi în salvare", a declarat Papa Francisc.

Cel puţin 30 de persoane sunt blocate în propriile lor case şi au rămas fără electricitate şi fără apă. Salvatorii încearcă să le aducă cele necesare, însă este posibil să mai petreacă o noapte izolaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Trei copii, printre care un bebeluş de doar 21 de zile, morţi în urma alunecărilor masive de teren de pe insula Ischia. Mesajul Papei Francisc