Antena Meniu Search
x

Ocazia de care a profitat autorul masacrului de la şcoala din Texas. S-a strecurat cu arma în mână prin uşa deschisă de o profesoară

Apar noi detalii, după masacrul soldat cu 21 de morţi de la şcoala primară din Uvalde, Texas. Anchetatorii au descoperit cum a reuşit să între în clădire Salvador Ramos, autorul atacului armat sângeros, mărturiile venind chiar de la profesoara care l-a ajutat, fără voie, să-şi ducă la îndeplinire cumplitul plan. Cei 19 copilaşi ucişi fără nicio vină au fost înmormântaţi în sicrie colorate, însoţiţi pe ultimul drum de sute de oameni îndoliaţi.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 23:21

Salvador Ramos s-a strecurat cu arma în mână prin uşa deschisă de o profesoară
Salvador Ramos s-a strecurat cu arma în mână prin uşa deschisă de o profesoară - Profimedia

Poliţia din Texas a anunţat că Salvador Ramos, autorul atacului armat de la şcoala primară din Uvalde, Texas, soldat cu 21 de morţi, a intrat în şcoală pe o uşă care trebuia să fie încuiată. O profesoară a deschis uşa, proptind-o cu o piatră, pentru a transporta mâncare dintr-o maşină într-o sală de clasă. Aceasta susţine că ”a împins cu piciorul piatra când s-a întors”, pentru ca uşa să se închidă, însă era deja prea târziu. Tânărul înarmat se afla deja în campus, relatează BBC.

Controverse după masacrul de la şcoala primară din Texas

Departamentul de Siguranţă Publică din Texas (DPS), care investighează acest caz, a confirmat că o profesoară a deschis iniţial uşa respectivă, însă un purtător de cuvânt a declarat, marţi, că profesorul a închis uşa imediat ce tânărul înarmat a intrat în campus. Relatările iniţiale potrivit cărora bărbatul a intrat în şcoală printr-o uşă exterioară lăsată accidental deschisă de o profesoară sugerau o încălcare a politicii şcolii. Angajaţii de la Şcoala Primară Robb (”Robb Elementary School”) sunt obligaţi să ţină uşile închise şi încuiate.

Cu toate acestea, un avocat al profesoarei neidentificate a precizat, marţi, pentru San Antonio Express-News că ea a închis-o şi ”s-a gândit că uşa se va încuia pentru că acea uşă ar trebui să fie întotdeauna încuiată”, relatează news.ro. Don Flanary a spus că femeia a deschis uşa cu o piatră pentru a putea transporta mâncare dintr-o maşină într-o sală de clasă, dar ”a împins cu piciorul piatra când s-a întors”, când a realizat că un atacator înarmat se afla în campus.

Pe acelaşi subiect

Momentul în care Salvador Ramos a intrat înarmat în şcoală

Purtătorul de cuvânt al DPS, Travis Considine, a afirmat, marţi, că înregistrările video confirmă faptul că uşa era închisă. El a spus că anchetatorii cercetează în prezent motivul pentru care nu s-a încuiat. ”S-a întors în timp ce vorbea la telefonul şi a auzit pe cineva strigând: «Are o armă!»”. Femeia l-a văzut (n.r. pe atacator) sărind gardul şi a observat că purta o armă, aşa că a fugit înapoi înăuntru”, a spus Considine, adăugând că angajata a îndepărtat piatra când a intrat în clădire.

Şcoala şi organele de poliţie locale s-au confruntat cu un control intens în urma atacului de săptămâna trecută. Şeful DPS, Steven McCraw, a declarat, vineri, că 19 ofiţeri de poliţie erau pe hol în timp ce bărbatul înarmat era baricadat într-o sală de clasă. El a mai spus că ofiţerul de comandă a aşteptat până când portarul şcolii a adus cheile, deoarece nu credea că este încă o situaţie care implică un ”trăgător activ””Desigur că nu a fost decizia corectă. A fost o decizie greşită”, a recunoscut McCraw.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ocazia de care a profitat autorul masacrului de la şcoala din Texas. S-a strecurat cu arma în mână prin uşa deschisă de o profesoară