Antena Meniu Search
x

Povestea celor două profesoare din Texas care și-au apărat elevii cu prețul vieții

Atacul armat asupra școlii din Uvalde, Texas a șocat publicul american prin violența sa și prin numărul de persoane care și-au găsit sfârșitul în acest fel: 19 elevi și două profesoare care au murit apărându-i pe școlari. Masacrul a avut loc chiar în ultima zi a anului școlar, atunci când Eva Mireles și Irma Garcia se pregăteau să intre în vacanța de vară, notează BBC.

de Adrian Popovici

la 27.05.2022, 18:50

Cele două predau împreună de cinci ani.
Cele două profesoare din texas și-au apărat elevii cu prețul vieții. - Twitter

Curajul de care au dat dovadă cele două femei a fost unul dintre subiectele cele mai dezbătute din ultimele zile în spațiul public american. Irma Garcia, după cum le-a explicat un nepot jurnaliștilor, a fost găsită "ținându-i pe copii în brațe, până la ultima ei suflare".

"S-a sacrificat pentru a-i proteja pe copiii din clasa ei. A fost o eroină", a mai adăugat John Martinez, nepotul Irmei Martinez pe un site dedicat strângerii de fonduri.

La doar două zile după moartea Irmei, familia Garcia a suferit o nouă tragedie, Joe Garcia, soțul profesoarei a suferit un atac de cord care i s-a dovedit fatal. Nepotul acestuia a anunțat într-un mesaj că această dramă a avut loc din cauza suferinței emoționale prin care a trecut bărbatul în urma atacului.

O sală de clasă plină de distracție, chicoteli și dragoste

Pe acelaşi subiect

Cele două profesoare, Eva Mireles și Irma Garcia, predau împreună de cinci ani și erau apreciate în comunitate și de foștii elevi. Acest lucru este dovedit și de o imagine care a fost postată pe o rețea de socializare și în care apar cele două profesoare și elevii acestora în timpul unor activități didactice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Eva Mireles și Irma Garcia au fost două dintre cei mai mari profesoare pe care școala Uvalde, Texas le-a cunoscut vreodată. Sala lor de clasă era plină de distracție, chicoteli, muncă în echipă și, mai presus de toate, iubire. Moștenirea lor va trăi în inima comunității noastre pentru totdeauna", este mesajul care însoțește această poză.

Pe măsură ce rudele celor care au fost uciși în acest atac încep să îi jelească pe cei dragi, în societatea americană crește numărul celor indignați de faptul că o astfel de tragedie a putut avea lor. Este legal să cumperi o armă la 18 ani în Texas și, potrivit presei americane, atacatorul a cumpărat două puști semiautomate AR-15 și 375 de cartușe săptămâna trecută, a doua zi după ziua sa de naștere.

"Sunt furioasă că aceste atacuri continuă, acești copii sunt nevinovați, puștile nu ar trebui să fie accesibile tuturor. Acesta este orașul meu natal, o comunitate mică de mai puțin de 20,000 de oameni. Nu mi-am imaginat niciodată că se va întâmpla acest lucru, mai ales celor dragi", a scris Eva Mireles, mătușa Lydiei Martinez.

Acest masacru vine la doar două luni după ce școala a organizat un exercițiu în caz de atac armat, coordonat chiar de soțul Lydiei Martinez, Ruben Ruiz. Atunci când a auzit că au fost raportate focuri de armă în instituția de învățământ, el s-a numărat printre cei care au fost opriți de ofițerii de poliție când a vrut să intre în clădire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Povestea celor două profesoare din Texas care și-au apărat elevii cu prețul vieții