Antena Meniu Search
x

Occidentul trebuie să se pregătească pentru ”războiul de uzură”, avertizează șeful NATO

Ţările occidentale trebuie să se pregătească de "un război de uzură" pe "termen lung" în Ucraina, a avertizat joi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la Washington, după o întrevedere cu preşedintele american Joe Biden, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 07:42

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

"Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură", a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor.

Jens Stoltenberg este prezent în capitala americană pentru a pregăti summitul NATO prevăzut să aibă loc între 28 şi 30 iunie la Madrid şi a precizat că are intenţia de a obţine rezultate înaintea evenimentului.

Războiul din Ucraina "s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale", a declarat miercuri secretarul general al NATO în cadrul unei conferinţe de presă alături de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. Dar "nu vedem niciun semn în această direcţie în acest stadiu", a adăugat el.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă "multe luni", a afirmat la rândul său Antony Blinken.

De la începutul invaziei, trupele ruse au preluat controlul unor regiuni din sudul Ucrainei - cea mai mare parte din Herson şi o parte din Zaporojie - şi avansează lent în Donbas după cucerirea Mariupol (sud-est). 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Occidentul trebuie să se pregătească pentru ”războiul de uzură”, avertizează șeful NATO