Antena Meniu Search
x

O asistentă din Rusia a ajuns la spitalul de arși din cauza măștilor dezinfectate cu clor. „Mi-au distrus fața!”

O asistentă medicală din Rusia s-a ales cu arsuri puternice pe față după ce a purtat o mască de protecție dezinfectată cu clor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.05.2020, 12:28

  • Olga Ovinnikova a fost nevoită să refolosească măști de protecție dezinfectate cu clor.
  • Asistenta a ajuns la spitalul de arși din cauza rănilor de pe față.

Olga Ovinnikova, care lucrează la un spital din Karabanovo, în vestul Rusiei, susține că a fost nevoită să refolosească măști dezinfectate cu clor, din cauza echipamentelor de protecție insuficiente la nivelul unității spitalicești.

„Măști de unică folosință și costumele de protecție sunt spălate cu înălbitor pe bază de clor și le sunt date cadrelor medicale spre a fi refolosite. La o oră după ce mi-a început tura, am simțit că îmi arde fața. Din cauza regulamentului, nu am putut să îmi scot masca, așa că am îndurat durerile până la încheierea programului. Abia după ce mi-am scos masca am văzut ce răni mi-a făcut pe față”, a povestit asistenta, potrivit Mirror.

Arsurile de pe fața Olgai Ovinnikova au fost atât de puternice încât a avut nevoie de îngrjiri la spitalul de arși

Olga susține că a anunțat conducerea spitalului cu privire la incident și a cerut îngrijiri medicale, însă asistenta a fost trimisă acasă.

„A doua zi, starea mea s-a înrăutățit, așa că am fost la un medic. M-a diagnosticat cu arsuri chimice de gradul doi. După câteva ore, am început să respir cu dificultate și să mi se umfle fața. Părinții mei m-au dus la Moscova, la un centru pentru arși. Nu sunt un caz singular. Aceste măști trebuie să rămână de unică folosință!”, a adăugat ea.

Olga Ovinnikova lucrează la un spital din Karabanovo, în vestul Rusiei

Managerul spitalului, Emmanuil Zdanovsky, a negat faptul că măștile de protecție ar fi dezinfectate cu clor.

Însă el este contrazis de concluziile unei anchete ce a fost demarate la spital și în care se confirmă practica extrem de periculoasă asupra echipamentelor de protecție destinate cadrelor medicale.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O asistentă din Rusia a ajuns la spitalul de arși din cauza măștilor dezinfectate cu clor. „Mi-au distrus fața!”