Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oraşul în care nici măcar milionarii nu-şi mai permit locuinţe. Sunt forţaţi să-şi cumpere case în suburbii de "mâna a doua"

Zeci de miliardari și lideri ai companiilor gigant din SUA îşi etalează opulentele proprietăți din Palm Beach, ceea ce a dus la o explozie a preţurilor imobilarelor din această zonă, scrie Bloomberg. Din această cauză, cei cu averi mai "modeste", de ordinul milioanelor, sunt nevoiţi să se orienteze spre zonele de suburbie, unde preţul locuinţelor de lux a rămas mai "accesibil". 

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 12:18

Oraşul în care nici măcar milionarii nu-şi mai permit locuinţe. Sunt forţaţi să-şi cumpere case în localităţi de "mâna a doua"
Oraşul în care nici măcar milionarii nu-şi mai permit locuinţe. Sunt forţaţi să-şi cumpere case în localităţi de "mâna a doua" - Facebook

Milionarii "de rând" au fost nevoiţi să se orienteze spre oraşe "de mâna a doua", pentru că piaţa imobiliară din Palm Beach, Florida, a explodat, după ce miliardari precum fondatorul Amazon, Jeff Bezos, sau Ken Griffin, cel care a pus bazele companiei Citadel LCC, s-au mutat pe proprietăţile de lux. 

Un oraş la fel de fermecător, care deocamdată nu se află pe radarul super-bogaţilor lumii, este Fort Launderale. Aici, o proprietate cu piscină acoperită este estimată la 47,9 milioane de dolari, cu peste 60% mai mult decât a fost cumpărată acum 16 luni. O altă casă din zonă este pusă la vânzare pentru 50 de milioane de dolari. De asemenea, o locuinţă care a stabilit un record local de 40 de milioane de dolari în 2023, este din nou scoasă la vânzare pentru 47,5 milioane de dolari.

Fort Lauderdale este cunoscut drept "Fort Liquordale" pentru petrecerile din sezonul de primăvară. Acum, a devenit casa milionarilor care caută modalități mai puțin costisitoare de a-şi acosta iahtul.  După ce avalanşa de miliardari a dus la accelerarea prețurilor locuințelor în toată Florida, cu o serie de tranzacții record în Miami și Palm Beach în ultimii ani, efectul de undă i-a împins pe cei a căror avere rămâne de ordinul milioanelor să se orienteze către zone suburbane, cum ar fi Palm Beach Gardens și Boca Raton sau Fort Lauderdale.

Articolul continuă după reclamă

În Fort Lauderdale, înainte de pandemie, cea mai scumpă casă s-a vândut cu 17 milioane de dolari. Astăzi, sunt 18 case listate pentru mai mult decât această sumă, potrivit Zillow. În prezentexistă 18 case puse pe piaţă care depăşesc această sumă. Din 2019 şi până în prezent, preţul acestor proprietăţi a crescut cu aproape 60%. „Când cineva vine și începe să caute case în Palm Beach, realizează că prețurile sunt prea mari pentru piață”, a declarat un agent imobiliar. „În Miami, vor vedea că prețurile sunt și mai nebunești. Așa că vor decide să economisească 10 milioane de dolari și să se mute în Fort Lauderdale.”

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Oraşul în care nici măcar milionarii nu-şi mai permit locuinţe. Sunt forţaţi să-şi cumpere case în suburbii de "mâna a doua"