Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 9 septembrie - 7 octombrie 2024. ANM anunţă ploi şi vijelii, de la mijlocul săptămânii viitoare

Administraţia Națională de Meteorologie a emis vineri, 6 septembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul  9 septembrie - 7 octombrie 2024. Potrivit specialiştilor, anul şcolar va debuta cu vreme schimbătoare în mai multe zone din țară. 

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 07:46

ANM a anunţat estimările meteo pentru intervalul  9 septembrie - 7 octombrie 2024. Semne de toamnă, cu ploi și vânt, de la mijlocul săptămânii viitoare. 

"La începutul săptămânii viitoare, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, însã diminețile va fi rãcoroase în majoritatea zonelor. Treptat vor fi înnorãri temporar accentuate în jumãtatea de vest a ţãrii unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice şi izolat se pot înregistra cantitãţi de apã însemnate. Vântul va avea intensificãri în Banat şi la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi de 55...75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra 25 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 19 grade", spun specialiștii de la Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea 9 septembrie - 7 octombrie 2024. ANM anunţă ploi şi vijelii, de la mijlocul săptămânii viitoare

Observator

Articolul continuă după reclamă

Vremea 9 – 16 septembrie 2024

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 16 – 23 septembrie 2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 23 – 30 septembrie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 30 septembrie - 7 octombrie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Vremea » Vremea 9 septembrie - 7 octombrie 2024. ANM anunţă ploi şi vijelii, de la mijlocul săptămânii viitoare