Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Profesoara româncă ucisă în atacul din Georgia, eroină pentru SUA. Christina Irimie s-a aruncat în faţa gloanţelor ca să-i salveze viaţa unei eleve

Profesoara româncă, ucisă în atacul armat de la şcoala din Statele Unite, a devenit eroina Americii! Christina Irimie s-a aruncat în faţa gloanţelor ca să salveze viaţa unei eleve luată la ţintă de atacator! Impresionaţi, americanii îşi arată recunoştinţa. Au adunat din donaţii aproape 90.000 de dolari pentru familia îndoliată.

de Redactia Observator

la 07.09.2024 , 19:26

La trei zile după tragedia de la şcoala Georgia, o elevă de 14 ani a dezvăluit detalii zguduitoare despre atac. Românca profesoara de matematică şi-a sacrificat viaţa pentru copiii ei, cum îşi numea elevii.

Christina Irimie a murit ca o eroină pentru elevii săi

"Prietena mea, care îmi este vecină, era pe cale să fie împuşcată. Dar doamna Irimie s-a ridicat şi a încasat glonţul în locul ei. A dat dovadă de foarte multă tărie de caracter", a spus o elevă.

Vezi și

"Aşa era ea, sărea în ajutor! A murit pentru copiii ei, aşa cum ar face orice mamă bună. Aşa cum ar face o profesoară bună. Ea nu a putut avea copii, aceştia erau copiii ei", a mărturisit Gabrielle Buth, o rudă a Cristinei.

Pe acelaşi subiect

Ca să devină profesoară şi să fie în mijlocul copiilor, Christina Irimie a mai făcut o facultate după ce a emigrat în Statele Unite. În timpul liber, dădea meditaţii şi îi învăţa dansuri populare pe copiii din comunitatea de români.

În ziua atacului, Christina Irimie îşi serba ziua de naştere în liceu. Le dusese elevilor pizza şi un tort făcut cu mâinile ei. Rudele sale spun despre ea că emana dragoste. 

"Dacă o strigai prin casă: „Christina!“ Răspundea: „Da, iubita!“ Adică „Da, dragostea mea!“. Încă îi aud glasul...", a mai spus Gabrielle.

Atacatorul de 14 ani scapă de pedeapsa cu moartea

Între timp, trăgătorul care a ucis-o pe româncă, un elev de 14 ani, a fost dus în faţa judecătorului şi a aflat că scapă de pedeapsa cu moartea. 

"Include Condamnarea pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată sau condamnarea pe viață cu posibilitate de eliberare condiționată", spune Currie Mingledorff, judecător.

Tatăl atacatorului este acuzat, la rândul lui, de crimă de gradul doi şi omucidere involuntară, pentru că i-a dăruit fiului său de Crăciun arma cu care a omorât patru oameni şi a rănit nouă. Riscă până la 180 de ani de închisoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Profesoara româncă ucisă în atacul din Georgia, eroină pentru SUA. Christina Irimie s-a aruncat în faţa gloanţelor ca să-i salveze viaţa unei eleve