Antena Meniu Search
x

Foto Părinți despăgubiți cu 3 milioane de dolari, după ce fiul lor de opt ani s-a sinucis, în SUA

Părinții unui băiat de 8 ani care s-a sinucis după ce a fost agresat în mod repetat la școală, ar putea obține până la 3 milioane de dolari despăgubiri de la un district școlar din Ohio.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.06.2021, 18:48

Părinți despăgubiți cu 3 milioane de dolari, după ce fiul lor de opt ani s-a sinucis, în SUA
Părinți despăgubiți cu 3 milioane de dolari, după ce fiul lor de opt ani s-a sinucis, în SUA - Gabriel Taye/ABC News

Gabriel Taye, elev în clasa a III-a la școala primară Carson, a fost supus unor agresiuni repetate care l-au determinat să-și ia viața pe 26 ianuarie 2017, potrivit unui proces intentat de familia sa împotriva școlilor publice din Cincinnati, în 2017.

Avocații familiei lui Gabriel au anunțat recent soluționarea propusă prin care districtul și o asistentă angajată de municipalitate au fost de acord să plătească familiei 3 milioane de dolari despăgubiri pentru ceea ce s-a întâmplat, scrie ABC News.

Acordul solicită, de asemenea, reforme împotriva hărțuirii, inclusiv formarea personalului, eforturi de identificare a infractorilor și victimelor agresiunilor repetate, îmbunătățirea capacității asistentelor medicale de a raporta incidentele suspectate de bullying și utilizarea „principiilor justiției restaurative” pentru a interveni cu elevii care se angajează în astfel de acte de hărțuire.

De asemenea, acordul prevede ca, la școala la care a învățat băiețelul de opt ani să fie amenajat un spațiu dedicat memoriei lui Gabriel Taye, victimă a bullying-ului.

Pe acelaşi subiect

Gabriel a fost bătut de colegii de școală până a căzut inconștient

Avocații au spus în instanță că un elev l-a bătut pe Gabriel în toaleta școlii până l-a lăsat inconștient, pe 24 ianuarie 2017, lucru care a fost surprins de o cameră de supraveghere a școlii. 

În acel incident, Gabriel a petrecut „mai mult de șapte minute inconștient pe podea, în timp ce alți elevi l-au ironizat și lovit cu piciorul în mod repetat”, potrivit procesului. 

Copilul s-a sinucis la câteva ore după agresiune

Două zile mai târziu, elevii l-au agresat din nou în baie și, după școală, a plecat acasă și s-a spânzurat în aceeași zi, conform procesului.

Părinții lui Gabriel au susținut că oficialii școlii știau despre faptul că era o victimă a bullying-ului, dar erau „deliberat indiferenți” și încercat să ascundă ceea ce s-a întâmplat la școală, încurajând astfel un „mediu școlar perfid”.

Școlile publice din Cincinnati au publicat o declarație ca răspuns la procesul din 2017, spunând: „După cum am afirmat anterior referitor la dispariția lui Gabriel, inimile noastre sunt frânte de pierderea acestui copil și gândurile noastre sunt cu părinții și familia lui. Era un tânăr remarcabil, iar aceasta este o mare pierdere pentru familia sa și pentru comunitatea noastră școlară".

Procurorii au investigat moartea lui Gabriel și au închis cazul fără acuzații. Legistul a decis moartea sa ca sinucidere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Părinți despăgubiți cu 3 milioane de dolari, după ce fiul lor de opt ani s-a sinucis, în SUA