Antena Meniu Search
x

Pentagon Leaks. Cinci secrete ale armatei lui Putin dezvăluite de breşa de informaţii care a prins Washingtonul pe picior greşit

Detalii rare despre ofensiva Rusiei în Ucraina au ieşit la iveală în urma scurgerii de informaţii Pentagon Leaks, care au prins Washingtonul pe picior greşit, scrie The Moscow Times. Scurgerea de documente militare secrete provoacă îngrijorare cu privire la faptul că armata rusă ar putea să-și schimbe metodele de comunicare pentru a-și ascunde planurile secrete și pentru a depista sursele care au oferit informațiile incluse în documentele de la Pentagon.

de Redactia Observator

la 13.04.2023, 16:30

Cinci secrete ale armatei lui Putin dezvăluite de Pentagon Leaks, care a prins Washingtonul pe picior greşit
Cinci secrete ale armatei lui Putin dezvăluite de Pentagon Leaks, care a prins Washingtonul pe picior greşit - Getty Images

Ucraina încearcă să minimalizeze amploarea scandalului Pentagon Leaks şi susţine că informațiile scurse se bazează pe „o cantitate mare de informații fictive”. A respins, de asemenea, concluziile unui raport în care se spunea că armata ucraineană a fost obligată să-și schimbe planurile privind contraofensiva de primăvară din cauza scurgerilor de informații. 

Iată ce dezvăluie cele aproximativ 100 de documente ale Pentagonului despre armata rusă:

1. Bilanţul total al victimelor ruşilor în urma războiului din Ucraina se situează între 189.500 şi 223.000 morţi şi răniţi. De la începutul anului 2023, aproximativ 43.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în acţiune. În documentele americane se precizează şi că ucrainenii au pierdut 17.500 de soldaţi în război, de la începutul anului, iar numărul total al victimelor se situează între 124.500-131.000 morţi şi răniţi.

Pierderile ruşilor par să fi fost modificate la o fracțiune din bilanţul original înainte ca documentele să fie scurse pe canalele proruse de Telegram.

Pe acelaşi subiect

2. Armata rusă pare să-și recunoască eșecurile. Un raport emis de Centrul de Control al Apărării Naționale al Statului Major al Rusiei menţionează că forțele sale din estul Ucrainei au "scăzut capacitatea de luptă".

3. Interceptările americane includeau planuri și date specifice de atac ale armatei ruse asupra infrastructurii şi ţintelor militare ucrainene, inclusiv centrale electrice, poduri şi o zonă de depozitare a dronelor.

4. Un document top secret conținea strategia detaliată a Statului Major General rus pentru combaterea tancurilor NATO care urmează să sosească în Ucraina în aprilie, prin înfiinţarea unor "zone de foc" de rază lungă, medie și scurtă de acţiune acoperite de arme și tipuri de unități specifice.

5. Serviciile de informaţii americane par să se fi infiltrat în aproape toate instituţiile militare ruse, inclusiv în Statul Major General, Ministerul Apărării și agenția de informații militare GRU, precum și în grupul privat de mercenari Wagner.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Pentagon Leaks. Cinci secrete ale armatei lui Putin dezvăluite de breşa de informaţii care a prins Washingtonul pe picior greşit